Persberichten Eemland zuid, 16.24 uur

Utrecht, 09-11-2008

Fietsendieven aangehouden

AMERSFOORT Na een melding van een alerte burger zijn vrijdagmiddag 7 november rond half vijf s middags op het Piet Mondriaanplein vier jongens in de leeftijd van 13, 14 en 15 jaar resp. uit Amersfoort en Nieuwegein aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Een 14-jarige jongen bleek een gestolen fiets bij zich te hebben. Hij verklaarde deze gekocht te hebben van een jongen. Bij fouillering bleken de jongens meerdere lopers, waarmee fietsen gestolen kunnen worden, bij zich te hebben. De jongens zijn aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De ouders van de jongens zijn op de hoogte gesteld.

Jonge winkeldieven

AMERSFOORT Vrijdagmiddag 7 november zijn twee jonge vrouwen van 16 en 17 jaar uit Amsterfoort en Houten aangehouden in een warenhuis aan de Utrechtsestraat. De jonge vrouwen hadden verschillende goederen weggenomen zonder af te rekenen. Zij worden doorverwezen naar bureau Halt.

Minderjarige rijdt door winkelpui

AMERSFOORT Op vrijdagmiddag 7 november is op de Kamp een personenauto een winkelpui ingereden nadat de auto eerst een geparkeerde auto had geraakt. De bestuurder van het voertuig was een Duits meisje van 14 jaar. Het meisje verklaarde dat ze muziek had willen luisteren in de auto van haar tante. Om onverklaarbare reden was volgens haar de auto daarop in beweging gekomen. Er wordt proces-verbaal tegen het meisje opgemaakt. Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.

Vechtpartij

AMERSFOORT Zaterdagnacht 8 november rond half zes s morgens heeft de politie twee mannen aangehouden. Zij waren even daarvoor betrokken geweest bij een vechtpartij. De Amersfoorter 20 jaar en Hulshorster 17 jaar konden na een korte achtervolging worden aangehouden. Zij zouden een een 24 man uit Amersfoort hebben geslagen. Tegen de beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Bromfietsdieven aangehouden

AMERSFOORT Zaterdagmiddag 8 november rond vier uur hield een 24-jarige man uit Amersfoort een politie-auto aan. Even daarvoor hadden vier mannen geprobeerd zijn bromfiets te stelen. De politie zette de achtervolging in en kon even later een 13-jarige verdachte uit Soest aanhouden. Een bikersteam van de politie wist de overige drie mannelijke verdachten van 15 en 13 jaar uit Soest verderop aan te houden. De jongens zijn overgebracht naar het politiebureau. Hun ouders zijn op de hoogte gebracht.

Snelheidscontroles

HOOGLAND - Bij een radarsnelheidscontrole aan de Bunschoterstraat op zaterdagmiddag 8 november, zijn tussen 10.30 en 11.30 uur 10 overtredingen geconstateerd. Op de weg geldt een maximale snelheid van 80 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/h.