KNHS

terug

Bescheiden rol voor Nederlandse springruiters in Verona 9 november 2008
Albert Zoer - Okidoki

VERONA (KNHS) - In de derde wereldbeker kwalificatie voor springruiters, die in het Italiaanse Verona werd verreden, hebben de drie deelnemende Nederlandse springruiters een bescheiden rol gespeeld. Albert Zoer (Echten) kon met Okidoki niet doordringen tot de barrage, waarvoor zich slechts drie ruiters plaatsten, en was met een 16de plaats de beste Nederlander.

De overwinning en de bijbehorende 33.500,-- euro gingen naar de Duitse ruiter Alois Pollmann Schweckhorst met Lord Louis, die als enige in de barrage foutloos wist te blijven. De Duitser nam in die barrage geen enkel risico en had voor het parcours wel bijna tien seconden langer nodig dan de als tweede eindigende Zwitser Steve Guerdat met Jalisca Solier. Op de derde plaats eindigde de Italiaan Omar Bonomelli met Quintero.

Albert Zoer leek met Okidoki op weg te zijn naar een foutloze ronde, totdat Okidoki heel licht de eerste paal van een oxer uit de ondersteuning tikte. Het paard leek uitstekend te blijven galopperen en had op alle hindernissen ruimte over, behalve op die ene oxer, waarvan de voorste paal zeer licht maar toch net te zwaar werd getoucheerd. Leon Thijssen (Baarlo) leek met Olaf ook geen enkel probleem te hebben met de pittige opgave, tot de dubbelsprong, bijna aan het einde van het parcours. Zowel de eerste hindernis, een steilsprong, als de tweede, een oxer, werden afgetikt. Deze hinderniscombinatie was de feitelijke scherprechter in het parcours. Thijssen eindigde op de 23ste plaats. De wereldbekerwedstrijd van Verona was niet de wedstrijd van Gerco Schröder (Tubbergen) mert Eurocommerce Milano. Maar liefst vijf balken tikte deze combinatie, die de vorige wereldbekerwedstrijd in Helsinki winnend wist af te sluiten, uit de lepels. Eerst ging het fout op een zware oxer, met daaronder een sloot, en net als bij Thijssen het geval was tikte de Tukker ook de bovenste palen van de dubbel uit de ondersteuning.

Eerder tijdens het concours legden Zoer en Sam na barrage beslag op een zesde plek, werden Schröder en Milano na een wedstrijd met barrage zevende, terwijl Zoer in deze wedstrijd met Uraya 12de werd. Op de openingsdag van Verona werd Zoer met Uraya tweede in de eerste wedstrijd van het programma.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Uitslag wereldbeker wedstrijd:

1) Alois Pollman Schweckhorst (Dui) - Lord Luis - 0 / 0 - 56.04
2) Steve Guerdat (Zwi) - Jalisca Solier - 0 / 4 - 46.54
3) Omar Bonomelli (Ita) - Quintero 4 - 0 / 4 - 48.72 16) Albert Zoer (Echten) - Okidoki - 4