KNHS


Hoofdprijs in Oldenburg aan Nederlandse neuzen voorbij 9 november 2008
Maikel van der Vleuten - Parmala Douche

OLDENBURG (KNHS) - In de Grote Prijs van Oldenburg wist geen enkele Nederlandse combinatie door te dringen tot de barrage, die winnend werd afgesloten door de Belgische ruiter Dirk Demeersman met Tymoon Caloo Meerchen. De Belg was bijna een volle seconde sneller dan de Ier Billy Twomey met Je t'Aime Flamenco. Beste Nederlander werd Maikel van der Vleuten (Mierlo) met VDL Groep Parma la Douche. Hij legded beslag op de 16de plaats.

Vincent Voorn (Dinteloord) kwam met Audis Gestion Priamus niet verder dan de 18de stek en met twee springfouten eindigden Eric van der Vleuten (Mierlo) en Jurgen Stenfert (Doesburg) achterin het veld. Eerder tijdens dit concours had Maikel van der Vleuten zijn vader ook het nakijken geven. In een wedstrijd met een 'winnersround' kwamen beiden aan de start, na in de eerste ronde een strafpunt te hebben genoteerd voor het overschrijden van de tijd. In de 'winnersround' beginnen de combinaties op nul strafpunten en daarin was Maikel met VDL Groep Sapphire zes tienden van een seconde sneller dan zijn vader Eric met VDL Groep Saffier. Daarmee namen zoon en vader de eerste twee plaatsen in en namen negen duizend euro in ontvangst. In een andere wedstrijd, die ook met een winnersround werd verreden, legde Jurgen Stenfert met BMC Okometa beslag op de tweede plaats, achter de Zwitser Pius Schwizer met Unique. In een 2-fasen springwedstrijd ging de winst naar Sascha Dito (Helmond) met JK Horsetrucks Favorite Lady, evenals de derde plaats, maar nu met JK Horsetrucks True Friend. De Zwitserse Flaminia Starumann met Rouble O Seven II nestelde zich hier tussenin op de tweede plaats.

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.escon-marketing.de

Uitslag Grote Prijs:


1) Dirk Demeersman (Bel) - Tymoon Caloo Meerchen - 0 / 0 - 37.60
2) Billy Twomey (Ier) - Je t'Aime Flamenco - 0 / 0 - 38.53
3) Carsten-Otto Nagel (Dui) - Cazaro - 0 / 0 - 40.98 16) Maikel van der Vleuten (Mierlo) - VDL Groep - Parmala Douche - 4

Foto: Maikel van der Vleuten met VDL Groep Parmala Douche door: www.melissen.net