KNHS

Bruggink springt sneller dan zijn schaduw
9 november 2008
Gert-Jan Bruggink - Cash Jr.

WIERDEN (KNHS) - Nuri Dijks (Geesteren Ov.) was met Tobias in de barrage van de Grote Prijs van Wierden al razendsnel over het parcours gereden dat Marinus Vos in de riante hal van de Esruiters te Wierden had gebouwd. De volgepakte hal twijfelde er bijna niet meer aan dat de uiterst jeugdige Dijks de hoofdprijs van 5.000,-- euro mee naar huis mocht nemen. Maar de laatste starter van de avond, die bol stond van goede springsport, was Gert-Jan Bruggink uit Weerselo. Zijn paard heeft de naam Cash Jr. en dan is 5.000,-- euro veel geld op een zaterdagavond in Wierden.

Bruggink, indertijd succesvol als coureur met Joel en nu met Primeval Wings ook vaak snel als de brandweer, bewees in Wierden dat een ruiter sneller kan springen dan zijn schaduw. Bruggink dook maar liefst twee volle seconden onder de al uiterst scherpe tijd van Dijks en reed met beide handen hoog in de lucht gestoken zijn ereronde. Gert-Jan Bruggink won voor Nuri Dijks en de Estlander Hanno Ellerman werd met Amber van Spieveld derde, voor de ook sterk rijdende Bart Bles (Babberich) met Eurocommerce New Jersey.
Verdere goede zeges na mooie sport waren er veel in Wierden te bewonderen. Kevin Olsmeijer (Doorwerth) won met Unico de 1.40 m. finale, terwijl de Poolse ruiter Stefan Adamowicz, die voor de stal van Angelique Hoorn rijdt, de ZZ finale won met Veihaiwej. In de Z finale ging de zege naar Judith Vetker (Wierden) met Vida Loca, die routinier Hans Brugman (Hengelo) naar de tweede plek verwees.