Stamboomonderzoekers plaatsen 5 miljoen voorouders op Internet


DEN HAAG, 20081109 -- Het onderzoeken van de familiestamboom is een populaire hobby. Steeds meer worden deze genealogische gegevens op Internet geplaatst, waardoor er ook steeds meer is te vinden voor geïnteresseerden. De grootste Nederlandse particuliere website waar stamboomonderzoekers gratis hun gegevens kunnen publiceren is Genealogie Online. Bijna 2 duizend genealogen hebben nu al informatie over 5 miljoen voorouders gepubliceerd.

Afgelopen maand bezochten 100 duizend geïnteresseerden de reclamevrije website om te snuffelen in de vele parentelen en kwartierstaten. De gedetailleerde gegevens zijn voorzien van tijdsbalken, informatie over gebeurtenissen in het verleden en ruim 21 duizend afbeeldingen (foto's, bidprentjes en scans van akten). Dit maakt de website boeiend voor families en genealogen.

Dat Genealogie Online zo hard groeit verklaart initiatiefnemer Bob Coret door de laagdrempeligheid en geboden functies. "Het is heel eenvoudig om gegevens te publiceren op Genealogie Online, je hebt geen technische kennis nodig. Daarnaast levert publicatie veel op, naast feedback van bezoekers worden bijvoorbeeld alle gepubliceerde stambomen maandelijks tegen elkaar gehouden zodat mogelijke aanknopingspunten tussen stambomen gevonden worden".

Het stimuleren van contacten tussen stamboomonderzoekers onderling is ook een belangrijk doel van zusterwebsite het Stamboom Forum. Bij dit online sociale netwerk zijn al ruim 20 duizend stamboomonderzoekers en historici aangesloten. Door vragen te beantwoorden, familienamen op te geven in het "Wie (onder)zoekt wie?"-register of vriendendiensten te bieden, helpen de leden van dit netwerk elkaar. Hiermee vormt het - net als Genealogie Online - een nuttig hulpmiddel voor stamboomonderzoekers.

Genealogie Online - www.genealogieonline.nl/
Stamboom Forum - www.stamboomforum.nl/





ingezonden persbericht