Ingezonden persbericht
http://africainthepicture.createsend5.com/t/1/e/gdlud/mhjjjyh/

Onverschilligheid?!

"Meer vraagt het festival niet"

Global literair: Fasihi! in Nijmegen

Onverschilligheid?!

Africa in the Picture is (nog) niet opgenomen in het Kunstenplan 2009 - 2012. Zonder deze ondersteuning kan het filmfestival misschien niet voortbestaan. Daarom heeft Heidi Lobato, directeur van Africa in the Picture vorige week gesproken voor de gemeenteraad om toch steun te krijgen.

Stukje uit speech: "Met zeer minimale middelen hebben we ongekend veel bereikt. Zo waren we de eerste die met grootschalige openluchtvoorstellingen de wijken in zijn gegaan. Wij verbinden de stad ook daar waar men culturele evenementen nog steeds niet als van hen beschouwt. Wij weten gestaag een nieuw en ook jong publiek te bereiken waar theaters jaloers op zijn.
We zijn een pionier die zichzelf telkens vernieuwd zonder verlies van authenticiteit. Natuurlijk vindt dat navolging. Dat bewijst ons bestaansrecht. Verdwijnen wij echter - bij wie moet men dan afkijken?"

"Meer vraagt het festival niet"

Naast de inspirerende speech van Heidi Lobato in de Amsterdamse gemeenteraad heeft Africa in the Picture een speciale bijlage gemaakt. Eigenlijk voor de gemeenteraad maar we zijn er zo trots dat we al deze prachtige quotes van pers, filmmakers en publiek met iedereen willen delen. Het is hartverwarmend om te lezen hoe zeer het festival gewaardeerd wordt. Denk aan Liberiaanse schrijver Vamba Sherif

"... Hier is cultuur, hier is feest, hier is een festival waarop Afrikanen trots kunnen zijn, hier is een evenement dat al de grootste in zijn soort in heel Europa is en nu dreigt dat op te houden te bestaan.
De dreiging duidt op onverschilligheid aan onze kant; en als we niks doen, als we de steun niet geven die het festival nodig heeft dan zij we geen goede voorbeelden voor een samenleving waarin dromen verwezenlijkt kunnen worden, een samenleving waarin we hoop kunnen hebben. Het festival verdient zo'n lot niet, we moeten laten zien dat Afrika telt en dat deze kunstvorm een manier is om de wereld bij elkaar te brengen. Meer vraagt het festival niet." Klik hier voor de complete bijlage.

Wilt u ons ook steunen? Dat kan door onder andere uw stem te laten horen. Stuur een mail, brief of kaart en laat weten waarom Africa in the Picture niet mag verdwijnen.

festival@aitp.nl

Africa in the Picture Filmfestival, Postbus 16404, 1001 RM Amsterdam.

Alle stemmen tellen!

Global literair: Fasihi! in Nijmegen

Ondanks al de subsidieperikelen gaan we gewoon door. Lux Nijmegen organiseert op 9 november Fasihi! Tijdens dit jaarlijkse internationale literatuurfestival van Global ontmoeten vooraanstaande Afrikaanse en Nederlandse auteurs en het publiek elkaar. Zij dragen voor uit eigen werk, treden met elkaar in gesprek over o.a. de relatie tussen Afrika en Europa en verschillen in schrijverschap en signeren hun eigen werk. Dit jaar zijn o.a. Ingrid Winterbach (Zuid-Afrika), Chika Unigwe (Nigeria), Adam Shafi (Tanzania), Shimmer Chinodya (Zimbabwe), Abdelkader Benali, Lieve Joris en Steven van de Vijver te gast. Gespreksleider is Vamba Sherif (zie foto), auteur en columnist van Africa in the Picture.

Zondag 9 november, aanvang 15.00uur, entree 7,50, reserveren via 0900-5894636 (kassa LUX). Locatie: LUX, Marienburg 38-39, Nijmegen

Fasihi! wordt mogelijk gemaakt door het HivosNCDO Cultuurfonds, het NLPVF en het VSBfonds.

http://www.africainthepicture.nl

Africa in the Picture
P.O.Box 16404
1001 RM Amsterdam
T: 0031(0)206227151
F: 0031(0)206271544
E: festival@aitp.nl