NOVA

10-11-2008

Baby Hendrikus niet terug naar ouders
De kinderrechter heeft vandaag besloten dat het niet in het belang van baby Hendrikus is als hij terugkeert naar zijn zwakbegaafde ouders. De rechter onderschrijft hiermee de zorgen van de Raad voor de Kinderbescherming.

In afwachting van de resultaten van het onderzoek naar de opvoedkundige kwaliteiten van de ouders, blijft Hendrikus bij zijn pleegouders. In NOVA een gesprek met de ouders van Hendrikus en hun advocaat.

Sex sells
Minister Rouvoet (Jeugd en Gezin) wil een maatschappelijke discussie over de in zijn ogen "losgeslagen seksmoraal van de jeugd". Minister André Rouvoet geeft uitleg in de studio.

Bush meets Obama
De Amerikaanse president George Bush ontvangt vanavond zijn opvolger Barack Obama in het Witte Huis. Ze zullen overleg voeren over belangrijke onderwerpen als de mondiale financiële crisis en de oorlog in Irak, ter voorbereiding op de feitelijke machtsoverdracht op 20 januari.

Vanuit New York commentaar van correspondent Willem Lust.

Schooladvies allochtone scholieren
Al geruime tijd is bekend dat allochtone leerlingen met dezelfde Cito-score als autochtone klasgenoten, stelselmatig een lager schooladvies krijgen. Vandaag blijkt uit een onderzoek van de gemeente Amsterdam dat de helft van alle allochtone leerlingen die op het hbo zit, daar een langere route voor heeft gevolgd autochtone leerlingen.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht