Persbericht

Salesforce.com geeft nieuwe invulling aan CRM met cloud computing

~ Salesforce CRM Winter '09 breidt CRM uit met moderne tools voor samenwerking die verder reiken dan de muren van de onderneming ~

Utrecht, 10 november 2008 - Salesforce.com , de onderneming voor zakelijke cloud computing, geeft een nieuwe invulling aan CRM met de krachtige cloud computing benadering van Salesforce CRM. Op dit moment maken meer dan 47.700 ondernemingen en 1,1 miljoen abonnees gebruik van Salesforce CRM. Met meer dan 50 nieuwe features stelt Salesforce CRM Winter '09 ondernemingen van iedere omvang in staat om klantcontact centraal te beheren vanuit sales, marketing en de klantenservice. Klanten hebben deze nieuwe technologie omarmd en het succes van hun CRM-projecten verbeterd. Salesforce CRM is gebouwd op het Force.com platform en is de snelste en meest flexibele CRM-dienst die vandaag de dag beschikbaar is.

"Organisaties verwachten van Salesforce.com, als marktleider op het gebied van CRM, een antwoord in het tijdperk van cloud computing", zegt George Hu, Vice President marketing, applications and education bij Salesforce.com. "We investeren meer dan ooit in de drie onderdelen van onze CRM-strategie; een volledige CRM-oplossing voor ieder type klantcontact, moderne samenwerking binnen en buiten de organisatie en flexibele integratie via het Force.com platform. Dit is waarom onze klanten succesvol zijn met CRM."

Uitbreiden van de cloud computing revolutie in sales, marketing en klantenservice
Salesforce CRM toont al enige tijd de voordelen aan van cloud computing en breidt deze functionaliteit nu uit naar de applicaties voor sales, marketing en de klantenservice. De nieuwe technologie van Force.com Sites, helpt klanten om hun Salesforce CRM uit te breiden met Web-to-lead formulieren. Zij kunnen hiermee eenvoudig en snel webpagina's ontwikkelen voor speciale campagnes en deze direct integreren met Salesforce CRM.

Door de acquisitie van InStranet in augustus biedt Salesforce CRM een uitstekende klantenservice met behulp van de effectieve kennisbankapplicatie, die eenvoudig en snel geïmplementeerd kan worden. Door de Dimensions Technologie, die klantspecifieke informatie zoals producteninformatie of geografische informatie toevoegt, is de database in staat om snel de juiste oplossing aan te dragen en irrelevante zoekresultaten uit te sluiten.

"Deze technologie heeft een grote impact op onze mogelijkheden om snel nieuwe clients aan te maken en de efficiëntie van onze agents te vergroten. Onze ruim 7.000 klantenservicemedewerkers maken dagelijks gebruik van deze technologie en erkennen het groeipotentieel van deze oplossing", stelt Alan Giles, CTO, Transcom. "InStranet heeft een oplossing gevonden om de ruis uit te filteren die ontstaat door de enorme hoeveelheid informatie die klanten en agents moeten doorzoeken. Het combineren van de technologie van InStranet en Salesforce CRM is een logische stap."

Samenwerking buiten de muren van de onderneming
Ondernemingen zijn vandaag de dag afhankelijk van efficiënte oplossingen om informatie te delen en beter samen te werken. De technologie van Salesforce CRM stelt organisaties in staat om volledig online te communiceren en samen te werken met de snelheid, toegankelijkheid en efficiëntie van het internet.

Samenwerken met collega's - Salesforce CRM helpt ondernemingen om effectief klantgegevens te delen met collega's binnen de organisatie. Het gebruik van Salesforce voor Google Apps is enorm toegenomen sinds de lancering in april 2008. Op dit moment maken al meer dan 5.000 klanten van salesforce.com gebruik van de Google applicaties.

Samenwerken met partners - Het unieke model van cloud computing heeft ervoor gezorgd dat Salesforce CRM veilig en eenvoudig verschillende Salesforce CRM-toepassingen met elkaar kan verbinden. Ondernemingen kunnen hierdoor sales leads, contactgegevens en bedrijfsinformatie delen, zonder dat hier gecompliceerde integratiesoftware voor nodig is. Met Salesforce Winter '09 introduceert salesforce.com de mogelijkheid om gratis gegevens uit te wisselen met iedere onderneming binnen een netwerk.

Samenwerking met klanten - Door de introductie van Force.com Sites en Winter '09 kunnen ondernemingen online communities opzetten voor klanten binnen iedere corporate of openbare website. Salesforce CRM biedt ondernemingen voor de eerste keer de 'wijsheid van velen' door online communities in staat te stellen om ideeën te delen of te beoordelen. Dit helpt ondernemingen om de beste ideeën te identificeren en innovatief te zijn.

Winter '09 zorgt voor een hoger adoptieniveau en meer succes
Sinds Dreamforce 2007 beschikken klanten over meer dan 200 nieuwe functies, waaronder ruim 50 nieuwe features in de nieuwe release van Winter '09. Salesforce CRM is een essentieel instrument geworden voor duizenden ondernemingen wereldwijd.

* Salesforce CRM beheert meer dan 410 miljoen accounts voor meer dan 47.700 klanten.
* Salesforce CRM verwerkt meer dan 184 miljoen transacties per dag.
* In slechts 90 dagen is het aantal records dat is uitgewisseld tussen ondernemingen met behulp van Salesforce CRM toegenomen met meer dan 350%.

Beschikbaarheid
Salesforce CRM Winter '09 is vanaf heden beschikbaar voor alle 47.700 klanten. Force.com is beschikbaar als preview voor ontwikkelaars. Voor registratie bezoek: http://developer.force.com.