Ingezonden persbericht


Persbericht

Holografische projectie Minister Plasterk tijdens De Wereld Draait Door

Minister spreekt met zichzelf in nieuwsprogramma

Haarlem, 10 november 2008 ­ Vanavond is Minister Plasterk te zien als holografische projectie en in levende lijve tijdens het programma "De Wereld Draait Door". Afgelopen vrijdag werden daarvoor zogenaamde 'greenscreen' opnamen gemaakt bij NuGuRu in Haarlem.

Het script, gemaakt voor het deel waarin de Minister een gesprek voert met zichzelf, is samen met de woordvoerders van de Minister en NuGuRu opgesteld en zal vanavond zorgen voor een unieke TV beleving waarin iemand een gesprek voert met zijn eigen holografische weergave. De redactie van De Wereld Draait Door heeft op haar beurt opnamen gemaakt van de 'making of' van deze unieke conversatie, en vertoont deze in de uitzending van vanavond.

Het bedrijf Cityscape Media is verantwoordelijk voor de holografische technologie, waarbij het beeld van bijvoorbeeld een persoon wordt geprojecteerd zodat een 'echte' weergave op ware grootte ontstaat.

De Minister wil hiermee aandacht vragen voor de lancering van 'Vliegende Hollanders 2008'; een summit bedoeld om Bètatechniek onder de aandacht te brengen van scholieren.

###