Gemeente Lisse

Een gratis boottocht voor mantelzorgers

Een voorbeeld van mantelzorg

In opdracht van de gemeente Lisse organiseert de Stichting Mantelzorgondersteuning op 10 november van 11.00 tot 15.00 uur een gratis boottocht voor de mantelzorgers uit Lisse. Opstapplaats is het einde van de Kanaalstraat bij de brug over de Ringvaart. De mantelzorgers krijgen daarbij een lunch aangeboden op de boot.

Met deze activiteit wil de gemeente Lisse haar waardering uiten voor het belangrijke werk van mantelzorgers en tegelijkertijd de mantelzorgers de gelegenheid geven er even tussenuit te gaan.

Wat is mantelzorg?

Mantelzorgers zorgen onbetaald voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende ouder, kind of ander familielid, vriend of buur. Zij doen dat omdat ze een persoonlijke band hebben met die persoon. De zorg die zij geven, is vaak langdurig, intensief en afhankelijk van de behoefte van de zorgbehoevende.

Bent u een mantelzorger?

Wij nodigen u van harte uit om mee te gaan. U kunt ook iemand die langdurig zorgt voor een familielid of buur aanmelden voor deze tocht. Als er vervangende zorg nodig is, kan dit geregeld worden in overleg met het Steunpunt Mantelzorg.

Aanmelden

Wanneer u mantelzorger bent, woonachtig in Lisse, dan kunt u zich tot 24 oktober aanmelden bij het Steunpunt Mantelzorg. Dat kan tussen 13.00 en 16.30 uur. U belt daarvoor naar (071) 4093210 of u e-mailt naar info@mantelzorgsteunpunt.nl. Alle mantelzorgers uit Lisse die bekend zijn bij het Steunpunt Mantelzorg Duin- en Bollenstreek ontvangen voor deze dag ook persoonlijk een uitnodiging.

Laatst gewijzigd op: 14-10-2008 14:43