Gemeente Schermer


Dag van de Mantelzorg op 10 november a.s.
(20-10-2008)

Dag van de Mantelzorg 2008 Graft-De Rijp/Schermer

Mantelzorg is topsport!

Zorgt u intensief en langdurig voor uw zieke partner, kind, vriend of goede buur? Dan bent u "mantelzorger"! Mantelzorger.JPG

Kom dan naar de Dag van de Mantelzorg op maandagmiddag 10 november in De Rijper Eilanden te De Rijp. Speciaal voor zorgende familieleden, vrienden of buren uit Graft de Rijp en Schermer organiseert het Steunpunt Mantelzorg van Humanitas geheel gratis een ontspannende middag.

In heel Nederland vinden rond 10 november activiteiten plaats speciaal om mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

U bent niet alleen. Er zijn in Nederland ruim 1,4 miljoen mantelzorgers. Deze zorg bieden zij vaak naast de zorg voor een eigen gezin, een baan of een opleiding. De meeste mensen hebben nooit bewust gekozen voor deze zorgtaak, maar werden geconfronteerd met de ziekte of handicap van een dierbare uit hun omgeving. Naarmate de zorg langer duurt en intensiever is, komt tijd voor ontspanning vaak in het gedrang. Herkent u zichzelf hierin, dan bent u van harte welkom!

De heer J.J.H. Twint, wethouder van de gemeente Graft-De Rijp, opent deze middag. Er zijn verschillende ontspannende en leerzame workshops, gevolgd door muzikale versnaperingen. Ook is er volop informatie over allerlei facetten van mantelzorgondersteuning. De gemeenten Schermer en Graft-De Rijp bieden de aanwezige mantelzorgers een attentie en een kans op een verwenarrangement als blijk van waardering.

Medeorganisatoren van deze middag zijn: het DOC-team van Stichting Geriant, Actie Zorg, de Mantelzorgmakelaar, Aangenaam WonenPlus en de familievertrouwenspersoon van de GGZ.

U kunt deelnemen aan het programma na aanmelding bij het Steunpunt Mantelzorg van Humanitas: u krijgt dan de programma-informatie thuisgestuurd. Het aantal plaatsten is beperkt.

Bel ? 072-5407099 of mail info@mantelzorg-nk.nl

Astrid Hendriks,
Coördinator Steunpunt Mantelzorg Noord-Kennemerland 072-5407099 of 5401800

Informatie over:
Steunpunt Mantelzorg NK www.mantelzorg-nk.nl
Vereniging Humanitas www.humanitas.nl/afdeling/alkmaar Belangenvereniging MEZZO www.mezzo.nl