Gemeente Roermond

Lijsttrekkersdebat waterschapsverkiezingen

Maandag 10 november houdt Waterschap Roer en Overmaas in de aanloop naar de waterschapsverkiezingen een lijsttrekkersdebat met een journalistenforum. Het debat vindt plaats in het Asta theater, Markt 6a in Beek en begint om 19.30 uur. Iedereen is van harte welkom. Laat u informeren en bepaal zelf uw keuze. Drie journalisten van dagblad De Limburger en L1 radio en tv leggen onder voorzitterschap van Leo Hauben, eindredacteur bij L1, de lijstrekkers vragen en dilemmas voor.

Indien u aanwezig bent op de avond stelt de organisatie het op prijs wanneer u zich aanmeldt via een e-mail, die u kunt sturen naar: e.welters@overmaas.nl

Van 13 tot en met 25 november vinden de waterschapsverkiezingen plaats. Kijk voor meer informatie op www.overmaas.nl Uw stem doet ertoe, omdat water ertoe doet!

Straatbeeld
De verkiezingen zijn ook zichtbaar in het straatbeeld. 23 gemeenten in het werkgebied van het waterschap hebben op verzoek van het waterschap in totaal 240 verkiezingsborden geplaatst. De lijsten kunnen daar hun campagneposters ophangen. Stemmen voor de waterschapsverkiezingen gaat per post. Op 13 of 14 november valt bij alle stemgerechtigde inwoners van de werkgebieden van Waterschap Roer en Overmaas een stembiljet op de mat. Dit kunnen de kiezers invullen en gratis terugsturen in de antwoordenvelop, vóór 25 november a.s.

Waarom verkiezingen?
Wie belang heeft bij het werk van een waterschap betaalt belasting, maar mag ook meebeslissen over de besteding van dat geld. Dat kan door te stemmen tijdens de waterschapsverkiezingen. Het waterschap zorgt voor het water in uw directe omgeving. Dat lijkt simpel, maar er worden voortdurend keuzes gemaakt tussen verschillende belangen. Denk aan agrarische belangen, belangen van bedrijven, natuurorganisaties, of van inwoners, bijvoorbeeld op het gebied van recreatie. Dat moet democratisch gebeuren.
Publicatiedatum: 29-10-2008 Bijgewerkt: 29-10-2008