Technische Universiteit Delft

Een kwestie van tijd - Einstein's ongelijk?
door M&C

Geen Big Bang De Speciale en Algemene Relativiteit worden samengesmolten in één theorie. Om dit te bereiken, wordt de tijd in oplossingen van de Algemene Relativiteit aangepast.

10 november 2008 | 20:15 uur
plaats: Speakers Burgwal 45-49, Delft

door Rob Roodenburg

Zowel ruimte als tijd als energie zijn relatief. In deze theorie worden de MKS-eenheden zodanig geschaald dat de natuurkunde overal en altijd toepasbaar is in (meebewegende) coördinaten.

De tweelingparadox wordt nu echt opgelost.

De klok tikt sneller op verre sterrenstelsels, relatief aan onze klok.

De Pioneer 10&11 anomalie wordt verklaard.

De `Big Bang' heeft natuurkundig nooit plaatsgevonden.

Kringmodel
Op basis van de constantheid van de lichtsnelheid, behoud van energie en Noether's theorema, ontstaat er een nieuw `Kringmodel' van het universum, dat vierdimensionaal is en géén kosmologische constante heeft. Kosmische inflatie is een natuurlijk onderdeel van het Kringmodel. Minkowski krijgt zijn gelijk, ruimte en tijd zijn twee kanten van dezelfde munt. Het originele Einsteineffect uit 1907 blijkt achteraf toch juist te zijn.

TU Delft alumnus Rob Roodenburg ontwikkelt natuurkundige modellen voor de industrie. De relativiteitstheorieën van Einstein maakten deel uit van zijn studie. Hij is de auteur van `Een kwestie van Tijd, Einsteins Onvoltooide Relativiteit', ziewww.loop-doctor.nl

Toegang gratis

Meer informatie? www.sg.tudelft.nl

Laatst gewijzigd: 29 oktober 2008