Gemeente Laren


Dag van de mantelzorg op 10 november a.s. in Huizen

Zorgen voor een ander is TOPsport!

Dit is het thema van de Landelijke Dag van de Mantelzorg die het Steunpunt Mantelzorg Gooi en Vechtstreek op maandag 10 november 2008 organiseert.

Deze dag wordt gehouden van 10.30 - 16.15 uur in Het Visnet aan De Ruyterstraat 7 in Huizen.

In Nederland zijn 1 op de 10 mensen mantelzorger. Mantelzorg is zorg die verleend wordt aan een naaste: partner, kind, ouder enzovoort. Dit doen mantelzorgers vaak naast andere bezigheden, zoals de zorg voor het eigen gezin, een baan of een opleiding. In de regio Gooi en Vechtstreek zijn ongeveer 42 000 mantelzorgers. Mantelzorg begint vaak met een kleine handreiking en kan uitgroeien tot 24-uurs zorg.

Mantelzorg is belangrijk en maakt het mogelijk dat veel mensen en kinderen met een chronische ziekte,handicap of beperking toch gewoon thuis kunnen wonen en deel kunnen nemen aan het maatschappelijk leven. Mantelzorgers moeten de zorg die zij verlenen aan hun naaste, soms even aan de kant kunnen zetten om wat tijd en rust te hebben voor zichzelf.

Deze dag is bedoeld om mantelzorg onder de aandacht te brengen bij het brede publiek en beleidsmakers maar vooral om mantelzorgers in het zonnetje te zetten.

Vanaf 10.00 uur staan de deuren van het Visnet in Huizen open en staat de koffie en thee met iets lekkers klaar. Na de opening door mevrouw J. Bakker, wethouder Huizen gaat het programma bestaande uit o.a. een informatiemarkt, workshops een lunch en live muziek van start. De dag wordt om ongeveer15.45 uur afgesloten.

Mantelzorgers uit de hele regio Gooi en Vechtstreek kunnen deelnemen aan deze dag.

Wilt u zich opgeven voor de Dag van de Mantelzorg of wilt u meer informatie dan kunt u contact opnemen met het Steunpunt Mantelzorg. Meer informatie vindt u op website: www.mantelzorggooi.nl

Het Steunpunt Mantelzorg is gevestigd aan de Geuzenweg 9a, 1221 BK te Hilversum en is op werkdagen bereikbaar van 9.00 - 13.00 uur, telefoon: 035 697 00 50.