Gemeente Capelle a/d IJssel

Mantelzorgers krijgen cadeaubon voor inzet

Voor het uiten van waardering voor alle Capelse mantelzorgers is dit jaar extra geld beschikbaar. Dit geld komt bovenop de reguliere activiteiten voor mantelzorgondersteuning.

Voor het uiten van waardering voor alle Capelse mantelzorgers is dit jaar extra geld beschikbaar. Dit geld komt bovenop de reguliere activiteiten voor mantelzorgondersteuning. Zo is 10 november opnieuw uitgeroepen tot Dag van de Mantelzorg en komen alle Capelse mantelzorgers in aanmerking voor een cadeaubon van EUR 10,- per persoon.

Het geld voor extra activiteiten is beschikbaar gekomen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Behalve de cadeaubon en de Dag van de Mantelzorg wordt ook het onderwijs bij mantelzorg betrokken. Kinderen uit de groepen 7 en 8 en klas 1 en 2 van het middelbaar onderwijs krijgen in een speciaal project `les' over mantelzorg. En jonge mantelzorgers die een ouder hebben met een niet-aangeboren hersenletsel kunnen een workshop dvd-maken volgen.

De Wmo-adviesraad heeft haar steun gegeven aan de besteding van het geld. Begin volgend jaar, na evaluatie van alle activiteiten, volgt een besluit over de besteding van het resterende geld.