Gemeente Veenendaal


Toerit Veenendaal (23) richting Arnhem tien dagen afgesloten

Van maandag 10 november 00.00 uur tot donderdag 20 november 06.00 uur sluit Rijkswaterstaat de toerit Veenendaal (23) richting Arnhem af. Rijkswaterstaat reconstrueert gedurende deze periode de toerit van de bestaande aansluiting Veenendaal (23) zodat deze past in het nieuwe profiel van de met spitsstroken te verbreden A12.

Dat betekent een omleidingsroute voor het verkeer dat vanaf toerit Veenendaal (23) de A12 richting Arnhem op wil rijden. Deze route staat ter plekke aangegeven met gele borden. Het verkeer wordt omgeleid via Rondweg-West (N233), Grote Beer en Lorentzstraat naar de nieuwe aansluiting Veenendaal-Oost (23a) op de A12. Hier kiest het verkeer de richting Arnhem.

Rijkswaterstaat verbreedt de A12 tussen Ede en Veenendaal in beide richtingen met spitsstroken. Het werk tussen Veenendaal en knooppunt Maanderbroek is nagenoeg gereed. De laatste werkzaamheden betreffen hier elektrotechnische activiteiten in het kader van de bediening van de spitsstroken (cameras, bekabeling, verlichting etc.).

Tussen knooppunt Maanderbroek en Ede werkt Rijkswaterstaat de komende periode verder met aanleg geluidswerende voorzieningen, bouw van twee nieuwe viaducten (Statenpadviaduct en viaduct Bovenbuurtweg) en aanbrengen technische voorzieningen om de spitsstroken straks goed te kunnen bedienen. Om deze werkzaamheden goed en veilig te kunnen uitvoeren, is de A12 tussen Ede en knooppunt Maanderbroek in beide richtingen versmald en zijn de rijstroken op sommige plaatsen verschoven. Bovendien geldt een lagere maximumsnelheid.

De verwachting is dat het gehele project medio 2009 gereed is. Vanaf dat moment zullen de spitsstroken tussen Veenendaal en Ede in beide richtingen opengesteld kunnen worden. Zie ook:
www.rijkswaterstaat.nl/A12.