Blinde scholieren in actie voor gehandicapte kind

04/11/2008 12:13

Ned. Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK)

Blinde scholieren in actie voor gehandicapte kind

Annemarie Postma geeft met Comeniusschool startsein NSGK-collecte

Maandagochtend 10 november start de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) haar collecteweek op een schoolplein in Amsterdam. NSGK-ambassadeur Annemarie Postma zal, samen met scholieren van de Comeniusschool voor Blinden en Slechtzienden, het feestelijke startsein geven voor de nationale collecte voor kinderen met een handicap. Aansluitend zullen de scholieren op pad gaan om te collecteren voor de NSGK.

De Stichting houdt dit jaar van 10 t/m 15 november voor de zevende keer haar landelijke collecte. Duizenden vrijwilligers gaan op pad om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap. Met de opbrengst helpt de NSGK deze kinderen om net zo volwaardig te kunnen leven als hun niet-gehandicapte leeftijdgenootjes. Volgens de stichting moet er nog veel gebeuren om ook gehandicapte kinderen in Nederland gelijke kansen te bieden.

Annemarie Postma

Annemarie Postma zet zich sinds 2005 in als ambassadeur van de NSGK. De schrijfster, columniste en ex-topmodel belandde op 11 jarige leeftijd in een rolstoel; ze weet dus als geen ander hoe het is om te moeten opboksen tegen hindernissen en vooroordelen. Op 10 november zal Annemarie met de scholieren in gesprek gaan over hoe zij heeft leren omgaan met haar handicap en ze haar plek in de maatschappij heeft weten te veroveren. Aansluitend zal zij een eerste gift in de collectebus doen als startsein voor de collecteweek.

Naast de scholieren uit Amsterdam zullen ook scholieren uit Roosendaal actief meedoen aan de aftrap van de collecte. Onder het motto 'Samen op de bres voor het gehandicapte kind' gaan gehandicapte en niet-gehandicapte leerlingen daar collecteren voor de NSGK. Ze doen dit samen met soap-acteur Mike Weerts (Onderweg Naar Morgen, Voetbalvrouwen). Via webcam en beamer kunnen de scholieren in Amsterdam en Roosendaal elkaars acties online volgen. Na het startsein laten ze ballonnen op en gaan ze op pad met de collectebus.

Over de NSGK

De NSGK ontwikkelt en ondersteunt jaarlijks honderden projecten voor kinderen en jongeren met een handicap, zoals toegankelijke speelplaatsen, aangepaste vakanties, speciaal vervoer en kleinschalige woonvormen. Zo helpt de NSGK deze kinderen en jongeren om, met hun beperking, zo volwaardig mogelijk te kunnen leven. De stichting is onafhankelijk en kan haar werk doen dankzij vrijwilligers en donateurs. De NSGK is in het bezit van het CBF-keurmerk. Dit garandeert dat ze op een verantwoorde manier omgaat met de giften die zij ontvangt. Meer informatie vindt u op de website www.nsgk.nl.