Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit

Minister Verburg op de 'Dag van de toekomst'

Persbericht | 04-11-2008

Op maandag 10 november organiseert het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit samen met het Innovatienetwerk, TransForum en de Taskforce Multifunctionele Landbouw de Dag van de Toekomst. Zo'n 40 innovatieve ondernemers uit de agro- en food sector presenteren zich op deze innovatiebeurs.

Op de Dag van de Toekomst gaat minister Verburg in gesprek met drie ondernemers. Het gesprek gaat over de betekenis van innovatie en het ondernemerschap in onze samenleving. Gesprekspartners van de minister zijn Rob Baan, van het bedrijf Koppert Cress uit Monster, Clara van Ravenhorst van het bedrijf "de Boerenstee" uit Woudenberg en Jean-Pierre van Wesemael, bestuurslid van het NAJK en tevens akkerbouwer in Zeeuws Vlaanderen die zich onder anderen bezig houdt met zilte aquacultuur.

Vooraanstaande sprekers zoals Guus Broos, lid van de Raad van Bestuur van Orbis Medisch en Zorg concern, Paul Baan, voorzitter van de Noaber Foundation, Marijke van Haaren, gedeputeerde van de Provincie Gelderland en Pierre Sommers, directeur van Klavertje vier, de gebiedsontwikkelingsorganisatie van Greenport Venlo, geven hun visie op innovatie en samenwerking.

Het hart van de Dag van de Toekomst wordt gevormd door innovatieve ondernemers die hun projecten en producten presenteren op de innovatiebeurs. Deze innovatiebeurs is onderverdeeld in zes clusters. Dit zijn aquacultuur, energie, maatschappelijk verantwoord ondernemen, multifunctionele landbouw, regionale dynamiek en technische innovaties.

De Dag van de Toekomst is voor een aantal ondernemers een gelegenheid om hun project extra luister bij te zetten. Het bedrijf Vencomatic en kippenhouder Brandsen uit Barneveld tekenen een contract voor de bouw van een diervriendelijke kippenstal. De voorzitter van de Dierenbescherming, Frank Dales, zal op de Dag van de Toekomst op symbolische wijze de eerste schop voor de bouw van deze stal in de grond steken.

Voor het innovatieve sleepdoekspuitsysteem wordt een nieuwe naam en logo onthuld. Het systeem is ontwikkeld door loonwerker Harrie Hoeben uit Maarheeze in samenwerking met CLM, DLV en de provincie Noord-Brabant.

Een compleet overzicht van de projecten die zich op de innovatiebeurs presenteren is te vinden op de website van de Dag van de Toekomst 2008.
Innovatieve slurf in kas (foto: Marije Mulder)

Verwante informatie


* website Dag van de Toekomst 2008

Zie ook


* Dag van de Toekomst 2008

* video 'Innoveren is vooruitzien'