Gemeente Werkendam
BR>

Rijksstraatweg tussen Transvaal en Tol vanaf 10 november afgesloten

De afgelopen weken is hard gewerkt aan de aanleg van een nieuw vrij liggend fietspad en de bouw van twee voet- en fietsbruggen aan de Rijksstraatweg te Sleeuwijk. De werkzaamheden verlopen voorspoedig en zijn onderdeel van de algehele reconstructie Rijksstraatweg buiten de bebouwde kom.

Volledige afsluiting voor gemotoriseerd verkeer

Vanaf maandag 10 november 9:00 uur a.s. wordt gestart met de reconstructie van de rijweg tussen rotonde Transvaal en busstation de Tol. De toerit naar en afrit van de A27 blijven met uitzondering van één weekend (zie hierna) bereikbaar. Dit betekent dat de Rijksstraatweg buiten de bebouwde kom van maandag 10 november tot en met vrijdag 19 december afgesloten is voor al het gemotoriseerde verkeer.

In de periode van maandag 10 tot omstreeks vrijdag 21 november a.s. wordt ook gewerkt aan een aangepaste fietsoversteek, Nieuwe Roef/Rijksstraatweg. Het nieuwe fietspad en de kruising met de Nieuwe Roef zijn volgens planning op vrijdag 21 november a.s. gereed. In die periode is de nieuwe Roef niet bereikbaar vanaf de Transvaal en de Rijksstraatweg. Het huidige fietspad direct grenzend aan de rijweg van de Rijksstraatweg blijft tijdens de reconstructiewerkzaamheden aan de rijweg in gebruik tot het moment dat het nieuwe fietspad gereed is. Brom(fietsers) kunnen dus gebruik blijven maken van de Rijksstraatweg buiten de bebouwde kom. De eerste weken van het bestaande fietspad naast de vangrail en vanaf vrijdag 21 november van het nieuwe vrijliggende fietspad achter de bomen.

Tijdens de reconstructie worden ook de toerit naar en afrit van de A27 (aansluiting de Tol-oost) Tol aangepast. Deze werkzaamheden vinden plaats in het weekend van vrijdagavond 21 november a.s. vanaf 21.00 uur tot en met maandagmorgen 24 november 5.00 uur.

Het voornemen is om het totale project af te ronden vóór vrijdag 19 december 2008.

Omleidingsroutes

Gedurende de afsluiting van de Rijksstraatweg en de kruising Nieuwe Roef (vanaf maandag 10 november 9:00 uur a.s.) wordt het verkeer richting de A27 omgeleid via de aansluiting Nieuwendijk. Concreet betekent dit:


- van Sleeuwijk naar A27: via Rijksstraatweg binnen de kom, Zandpad, Jan Spieringweg, Woudrichemseweg en Doornseweg naar de A27 aansluiting Nieuwendijk


- Gedurende de weekendafsluiting (van vrijdag 21 november 21:00 uur tot en met maandagochtend 24 november 05:00 uur) van de toe- en afrit aan de Tol-oost (Sleeuwijkse zijde) wordt het verkeer omgeleid via de aansluitingen Avelingen en Nieuwendijk van de A27. Concreet betekent dit:


- van Sleeuwijk/Werkendam naar Gorinchem/Utrecht: via A27 aan sluiting Tol-west (Werkendamse kant) richting Breda en keren bij aansluiting Nieuwendijk;


- vanuit Breda naar Sleeuwijk/Werkendam: via A27 richting Gorinchem/Utrecht en keren bij aansluiting Avelingen en afrit Tol-west (Werkendamse kant).

Openbaar vervoer

Veolia interliner

Komende vanuit Breda richting Utrecht wordt een tijdelijke halte ingericht onder het viaduct De Tol op de busbaan (nabij Fort Altena).

Veolia lijn 121

Deze bus stopt op busstation Tol-oost (Sleeuwijkse kant) en gaat vervolgens via de A27 en afslag Nieuwendijk richting Woudrichem. Door deze alternatieve route is het helaas niet meer mogelijk om de halte op het Vijverplein aan te doen. Bewoners uit de kern Sleeuwijk moeten dus in de periode dat de Rijksstraatweg afgesloten is, opstappen op busstation De Tol.

Buurtbus lijn 192 komende vanuit Woudrichem

Vanaf de Merwededijk rechtstreeks naar de Rijksstraatweg - Roef - Woudrichemseweg - Uppelsehoek naar watertoren - Provincialeweg Noord
-Tol (oost) - Tol (west) en verder originele route naar Almkerk.

Buurtbus lijn 192 b komende vanaf Tol (west)

Vanaf Tol (oost) - Provinciale weg Noord - Uppelsehoek (bij watertoren) - Woudrichemseweg - Roef - Rijksstraatweg - Merwededijk en verder volgens originele route.

In beide gevallen worden de haltes Altena College, De Es en Munnikenland niet aangedaan. Nadat de kruising Nieuwe Roef/Rijksstraatweg is gerealiseerd (21 november a.s.) wordt de halte ter hoogte van het Altena College wel weer meegenomen in de route van de buurtbussen.