Deelgemeente Charlois Rotterdam

Drie Burgerinitiatieven!

Deze week wordt het resultaat van het allereerste Burgerinitiatief opgeleverd; op 10 november bespreekt de deelraad twee nieuwe Burgerinitiatieven.

Op vrijdag 7 november aanstaande opent dagelijks bestuurder Ed Goverde de verbeterde toegang tot de parkeergarage van appartementengebouw de Poort van Zuid 1993. In 2006 diende mevrouw J.H. Bette-de Rouwe, het eerste burgerinitiatief van de deelgemeente Charlois in. Hoewel zij zelf niet in het bezit is van een auto, heeft ze gevraagd om een oplossing voor de bewoners die op drukke momenten, zoals bijvoorbeeld bij evenementen in Ahoy, met hun auto de parkeergarage van het appartementencomplex willen verlaten.

Het burgerinitiatief is in maart 2006 in de deelraadsvergadering behandeld. Daarbij is besloten eerst de effecten van het parkeergeleidingssysteem af te wachten en daarna nader onderzoek te doen naar eventuele fysieke maatregelen. Deze zijn nu gevonden in de aanleg van een aparte toeleidingsstrook naar de parkeergarage.

Sinds 2004 kunnen inwoners van de deelgemeente Charlois een Burgerinitiatief indienen. Als zij een goed idee of plan hebben voor hun buurt of wijk en voldoende mensen rond zich verzamelen die dit plan ondersteunen, dan kunnen zij een Burgerinitiatief indienen bij de Charloise deelraad.

Twee nieuwe Burgerinitiatieven

In haar vergadering van maandag 10 november aanstaande bespreekt de Charloise deelraad twee nieuwe Burgerinitiatieven.

Bewoners van de Burgen in Zuidwijk dienden deze zomer een Burgerinitiatief in om de singels aan de Britsenburg en Wildenburg te verfraaien met fonteinen en waterlelies. Daarnaast is er een Burgerinitiatief ingediend waarin wordt voorgesteld om de rotonde op de kruising Langenhorst Slinge met planten in te richten.

Ook een Burgerinitiatief indienen? klik dan hier voor meer informatie