Deelgemeente Kralingen-Crooswijk Rotterdam

Uitbreiding parkeerpas mantelzorg

Maandag 10 november, tijdens de Dag van de Mantelzorg in Ahoy, wordt onder andere aandacht besteed aan de uitbreiding van de bestaande parkeerpas mantelzorg. De gemeente Rotterdam gaat mantelzorgers extra ondersteunen door de bestaande parkeervergunning voor een grotere groep hulpbehoevenden toegankelijk te maken.

Chronisch zieken, gehandicapten of hulpbehoevenden met een CIZ-indicatie kunnen sinds november 2007 met de parkeerpas mantelzorg hun mantelzorgbezoek voordelig laten parkeren. Vanaf nu kan deze parkeerpas ook aangevraagd worden door bewoners die een op naam gestelde Wmo-beschikking hebben.

Hoe werkt het?

Met deze vergunning en de bijbehorende parkeerpas mantelzorg, kunnen hulpbehoevende bewoners hun mantelzorgers 100 dagdelen tegen een gereduceerd tarief laten parkeren. De mantelzorger haalt met de parkeerpas mantelzorg een ticket bij de parkeerautomaat. De parkeerkosten worden achteraf, per kwartaal, automatisch afgeschreven van het rekeningnummer van de pashouder. Voor een tarief van 1,20 (prijspeil 2008) kunnen mantelzorgers een dagdeel van vijf uur parkeren.

Hoe vraagt u het aan?

Mensen met een CIZ-indicatie of een op naam gestelde Wmo-beschikking, of hun wettelijk vertegenwoordiger of gemachtigde, kunnen de pas aanvragen met een aanvraagformulier dat verkrijgbaar is via 0800-1545 en www.rotterdam.nl/parkeren. U gaat dan naar de parkeerinformatie voor bewoners en vindt dan een verwijzing naar de mantelzorgparkeerpas. Ook kunt u de pas aanvragen bij de Stadswinkel aan de Oostzeedijk 276.