Gemeente Smallingerland


* | 2008

* | November

* | Onderzoek naar ATEC in Drachten

Onderzoek naar ATEC in Drachten

Wethouder Cees Kuipers zal maandag 10 november samen met vijf scholen in Drachten een intentieverklaring ondertekenen voor het opzetten van een ATEC. Dit is de afkorting van ArbeidsTraining en ExpertiseCentrum.

Die vijf scholen zijn de OSG Singelland, de CSG Liudger, het Friesland College, de Friese Poort en de Zwaai (RENN4).

Waarom een ATEC? Veel leerlingen van vooral de praktijkscholen, maar ook van mbo-opleidingen niveau 1, stromen niet zonder meer door naar de arbeidsmarkt. Zij hebben ondersteuning nodig in de overgang van school naar werk. De scholen willen zorgen voor deze leerlingen, die vaak nog niet weten wat ze willen gaan doen. Een ATEC is als het ware een soort 'proef'werkplaats, waar de leerlingen bekend worden gemaakt met werken en waar ze kunnen ervaren waar hun talenten liggen. Er wordt gekeken naar de beste start op de arbeidsmarkt. Dat kan een werkplek zijn, met of zonder beroepsopleiding, maar ook het volgen van een vervolgopleiding kan een keuze zijn.

De gemeente Smallingerland heeft eenmalig maximaal EUR 25.000 beschikbaar gesteld voor een onderzoek of zo'n arbeidstrainingscentrum gerealiseerd kan worden.