Gemeente Oldenzaal


Actueel nieuws

Experts praten over sport en integratie in sportpark FC Berghuizen

gepubliceerd op : 6-11-2008

In het kader van het integratiebeleid in Oldenzaal organiseert de gemeente op 10 november een expertmeeting met als onderwerp Sport. Dit is de tweede expertmeeting in een serie van vijf.

De bijeenkomst wordt gehouden op het sportpark `t Venterinck van FC Berghuizen en duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur. Verschillende organisaties zullen hierbij aanwezig zijn om te discussiëren over de bijdrage die sport kan leveren aan integratie.

De expertmeetings zijn opgezet om vanuit de praktijk concrete tips te krijgen voor de invulling van het integratiebeleid in Oldenzaal. Tijdens de expertmeeting Sport licht een vertegenwoordiger van FC Berghuizen toe hoe de club omgaat met allochtone leden, wordt het sportbeleid van de gemeente Oldenzaal uitgelicht en houdt Frans Latupeirissa, senior adviseur van Variya, een presentatie met als titel `Culturele verschillen en interculturele ontmoetingen'. Variya is een organisatie die zich bezighoudt met maatschappelijke ontwikkeling en integratie. Hierna is er tijd om met elkaar tot concrete ideeën te komen die aangedragen kunnen worden bij de gemeente.

U bent van harte welkom om bij deze expertmeeting aanwezig te zijn en mee te praten. Hiervoor kunt u zich aanmelden bij Desirée van den Berg via telefoonnummer 0541-588329 of D.van.den.Berg@oldenzaal.nl. Voor meer informatie over de expertmeetings kunt u contact opnemen met Brian Pantling, beleidsmedewerker integratie via telefoonnummer 0541-588374 of B.Pantling@oldenzaal.nl.