Gemeente Emmen

Maandag 10 november 'Week van de mantelzorg van start'

7 november 2008

Maandag 10 november opent wethouder Jumelet om 11.00 uur de week van de mantelzorg in de Muzeval te Emmen. Op maandag 10 november wordt in het hele land de dag van de mantelzorg gevierd. In Emmen vonden we een dag niet genoeg om mensen die mantelzorg verlenen in de schijnwerpers te zetten, daarom vieren wij de week van de mantelzorg. Een week vol activiteiten voor mantelzorgers en zorgvrijwilligers, waarvoor velen zich hebben aangemeld!

Het programma

* Zondag 9 november starten we om 17.00 uur met een interkerkelijke viering in de Grote kerk in Emmen voor mantelzorgers, zorgvragers en alle andere belangstellenden.

* Maandag 10 november is er feest in de Muzeval, met de officiële opening door wethouder Jumelet, film en een feestelijke lunch. Het middagprogramma bestaat uit dans en muziek.
* Dinsdag 11 november kunnen mantelzorgers genieten op de verwendag in de Collink in Barger-Compascuum. Ze kunnen o.a. naar de kapper, de pedicure of de schoonheidsspecialiste en ze krijgen een lunch.
* Woensdagochtend 12 november vindt er een lezing plaats in de bibliotheek. Marieke Henselmans vertelt verrassend en vol humor hoe je met minder geld, meer zou kunnen doen. Wethouder Sleeking is hierbij aanwezig namens de gemeente Emmen.
* Woensdagmiddag 12 november staat in het teken van de jeugd. De schrijver Kees Opmeer komt vertellen over zijn boek Mijn vader draagt antilopenleren schoenen. Daarna is er een workshop streetdance of breakdance. Wethouder Thalens neemt deze dag de honneurs waar.

* Donderdagochtend 13 november zorgen de leerlingen van het Alpha-college voor een verwenochtend. Mantelzorgers kunnen er naar de kapper of schoonheidsspecialiste. Daarnaast kunnen ze meedoen aan een workshop bakken of bloemschikken. Wethouders Jumelet en Evenhuis zijn hierbij aanwezig.

* Donderdagmiddag 13 november wordt er een workshop bloemschikken gegeven in de bibliotheek in Emmen. De workshop wordt gegeven door Aly Sanders.

* Vrijdag 14 november is er een theaterdag in de Noorderbak in Roswinkel. s Morgens vindt er een optreden van het Nivonkoor plaats. s Middags speelt Thomas Brogreffe een solovoorstelling. In de pauze wordt een heerlijke lunch geserveerd. Ook wethouder Jumelet is hier aanwezig.

* Zaterdag 15 november is er een mantelzorgdag in Weiteveen. Er is o.a. een optreden van De Melodiazangers, een verrassingsspel en nog veel meer. Wethouder Jumelet vertegenwoordigd deze dag het college.