Gemeente Venlo


Hoe krijgen we weer de loop in de Bolwaterstraat?

7-11-2008

Meer informatie tijdens info-uurtje Sprekersplein

Maandagavond 10 november is het weer Sprekersplein in het Stadhuis. Tijdens het info-uurtje erna geeft het projectbureau Q4 om 19.30 uur een presentatie over de Bolwaterstraat. Doel is om uit te leggen hoe de herinrichting van de straat wordt aangepakt. Ook wil de gemeente ideeën opdoen en laten zien wat er mogelijk is met voorbeelden uit andere steden.

De Bolwaterstraat is een belangrijke straat die toegang geeft tot Q4. De laatste tijd is het er wat stil geworden, maar vroeger was het een bloeiende winkelstraat. De vraag ligt voor hoe we de loop weer in de Bolwaterstraat krijgen. Zowel tijdens de bouwwerkzaamheden, als erna. Want de vernieuwing gaat niet alleen over gebouwen maar ook over de straten en hoe ze functioneren.

Er zijn al eerste gesprekken gevoerd met de bewoners, ondernemers, de Vereniging Q4 en Woningstichting Venlo-Blerick. Voorafgaand aan de start van de stadsvernieuwing in 2009, wil de gemeente een plan van aanpak laten maken voor de Bolwaterstraat. Eind december 2008 moet dit klaar zijn; dan wordt duidelijk welke maatregelen genomen gaan worden.

Geïnteresseerden zijn op 10 november van harte welkom om mee te denken en zich te laten inspireren. Het info-uurtje wordt gehouden in het stadhuis Venlo van 19:00 tot 20:00 uur. Het onderdeel Bolwaterstraat is om 19:30 uur gepland in de Trouwkamer van het Stadhuis.