Gemeente Hoorn


Gezondheidsweek voor medewerkers gemeente Hoorn

7 november 2008 - Van 10 tot en met 14 november organiseert de gemeente Hoorn een gezondheidsweek voor haar medewerkers. Tijdens deze week kunnen ambtenaren een fittest doen, zich laten adviseren door een diëtiste en meedoen aan verschillende sportieve activiteiten. Gezondheid van de medewerkers staat deze week centraal.

Burgemeester Van Veldhuizen heeft deze gezondheidsweek voor het personeel gewonnen. Op het VNG Jaarcongres in juni heeft hij meegedaan aan een fietswedstrijd bij een stand van IZA zorgverzekeraar. Daar bewees hij een uitstekende conditie te hebben, door als snelste bezoeker de virtuele Alpe dHuez op te fietsen.

De gemeente Hoorn heeft het winnen van de prijs aangegrepen om extra aandacht te besteden aan de gezondheid van het personeel. Het gemeentelijke Sportopbouwwerk heeft een aantal sportieve activiteiten georganiseerd, zoals Tai Chi en een wandelclinic. Bovendien kunnen medewerkers een stoelmassage krijgen en een diëtiste om advies vragen. Ook het menu in de kantine is aangepast. Met deze gezondheidsweek willen we onze medewerkers op een laagdrempelige manier stimuleren om gezond te leven, licht Cilia van Weel wethouder personeel en organisatie toe.