Persberichten stad Utrecht, 16.48 uur

Utrecht, 09-11-2008

Dode man aangetroffen

UTRECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 november rond 04.00 uur het levenloze lichaam van een man aangetroffen.

Rond 02.30 uur kreeg de politie een melding binnen dat er in een woning aan de Olmstraat zou zijn geschoten. Agenten die ter plaatse kwamen, zagen beweging in de woning en hoorden ook schoten. Volgens protocol is besloten een arrestatieteam van de politie op te roepen om de woning te betreden. Tot die tijd is de woning in de gaten gehouden door agenten. Rond 04.00 uur is het arrestatieteam de woning binnengegaan en troffen de 27-jarige bewoner levenloos aan. Er zijn geen andere personen in de woning aangetroffen. Om een misdrijf uit te sluiten, is een rechercheteam opgestart. Vandaag en morgen wordt in de woning van het slachtoffer onderzoek gedaan naar mogelijke sporen. Er zijn geen sporen van geweld op het lichaam aangetroffen. Sectie moet uitwijzen wat de doodsoorzaak is geweest.

Bedreigd met mes

UTRECHT De politie heeft in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 november een 37-jarige man uit Utrecht aangehouden op de Kroonstraat omdat hij geprobeerd heeft een 33-jarige man neer te steken.

Rond 00.50 uur kreeg de politie een melding binnen dat er een man achterna gezeten werd met een mes. Toen agenten arriveerden bleek dat een 37-jarige man uit Utrecht aan het politiebureau aangifte had willen doen van mishandeling. Het duurde hem kennelijk en toen is hij boos de deur uitgelopen. De man is vervolgens midden op straat gaan staan en wilde niet wijken voor een aankomende automobilist. Toen de automobilist uit Utrecht uitstapte, probeerde de man op hem in te steken met een mes. Daarna stak hij de banden lek van de auto. Agenten hebben de Utrechter aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

De politie is nog op zoek naar getuigen van dit incident. U kunt hiervoor contact opnemen met de politie Utrecht centrum, via 0900-8844.

Geweldadige tasjesdieven actief

UTRECHT - Vrijdagavond 7 november om kwart voor elf is een 27-jarige vrouw uit Utrecht op de Mozartlaan beroofd van haar tas. De vrouw hield haar tas stevig vast en werd zon 20 meter meegesleurd. De daders reden op een scooter, waren rond de 18 tot 20 jaar oud, hadden een licht getint uiterlijk en een normaal postuur. De politie is op zoek naar getuigen. U kunt contact opnemen met 0900 8844.

UTRECHT Zaterdagmiddag 8 november rond 13:00 uur is een 25-jarige vrouw uit Breda met geweld van haar handtas beroofd op de Oeral. Zij werd met geweld tegen de grond gewerkt, waarop zij haar tas losliet. Haar belager was tussen de 18 en 20 jaar oud, was ongeveer 170 m, een Noord-Afrikaans uiterlijk en had een tenger postuur. De politie is op zoek naar getuigen. U kunt contact opnemen met 0900 8844.

UTRECHT Zaterdagavond 8 november rond half acht is een 75-jarige vrouw uit Utrecht op de Aziëlaan beroofd van haar tas. In de hal van een flat hield een man de deur voor de vrouw open, waarna hij haar volgt en hard in de rug duwt. De vrouw valt voorover en na een korte worsteling maakt de man zich uit de voeten met haar tas. De man is blank, ongeveer 20 jaar oud, 1,65 m en draag een blauwe jas tot iets over de heup. De politie is op zoek naar getuigen. U kunt contact opnemen met 0900 8844.

UTRECHT - Zaterdagmorgen 8 november rond vier uur vroeg is een 28-jarige vrouw uit Utrecht belaagd op de Bemuurde Weerd. Een man met een Noord-Afrikaans uiterlijk sprong voor haar fiets waardoor de vrouw ten val kwam. De man beroofde haar van haar tas en sloeg haar twee keer met een vuist in haar gezicht. Hierna betastte hij de vrouw onzedelijk. De man sloeg op de vlucht richting de Weerdbrug toen twee meisjes passeerden. Het signalement van de dader is een man van ongeveer 20 jaar, met een Noord-Afrikaans uiterlijk, tenger postuur, kort zwart haar en een smal gezicht. De man droeg een zilveren ketting, een zwart leren jas tot op de heup en een blauwe spijkerbroek. De politie is op zoek naar getuigen. U kunt contact opnemen met 0900 8844.

Bedreiging met traangas

UTRECHT Zaterdagmiddag 8 november rond 15:00 uur is een 43-jarige vrouw uit Utrecht op het Gildenkwartier met traangas bedreigd door een 45-jarige vrouw uit IJsselstein. De vrouw werd op bij het Smakkelaarsveld aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Rijbewijzen ingevorderd

UTRECHT Vrijdagavond 7 november rond 23:45 werd op de Theemsdreef een 28 jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij te hard reed. De man negeerde een stopteken van de politie. Eenmaal aangehouden moest hij blazen en blies 565 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

UTRECHT Vrijdagavond 7 november rond negen uur is op de Adriaen van Ostadelaan een 32-jarige man uit Utrecht aangehouden. De man negeerde een rood stoplicht en raakte bijna twee fietsers en het politievoertuig. Hierna reed hij hard weg. De man werd even later aangehouden en leek gedronken hebben. Bij een alcoholtest blies de man 860 ugl. Hij kreeg een rijverbod en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Autokrakers aangehouden

UTRECHT Vrijdagmiddag 7 november rond vier uur heeft de politie twee mannen van 18 en 19 jaar uit Utrecht aangehouden op de Langerakbaan. Zij maakten deel uit van een groep van vier jongens die ingebroken hadden in een personenauto op de Vlindersingel. Na een melding via 112 ging de politie ter plaatse. Na een achtervolging konden de twee mannen die op een scooter reden worden aangehouden. De scooter en drie mobiele telefoons zijn in beslag genomen.