Nieuwe website - Is dit van jou.nl - toont gestolen spullen

86 spullen op de site

Politie Hollands Midden, 10-11-2008 o Politie Hollands Midden start de website www.isditvanjou.nl om gestolen spullen te herleiden naar de rechtmatige eigenaren.

De website www.isditvanjou.nl toont spullen die zijn aangetroffen bij een verdachte die eind september werd aangehouden. De verdachte afkomstig uit Leiden had een groot aantal spullen in zijn bezit waarvan het vermoeden is dat ze gestolen zijn.

Groot aantal spullen 23 horloges, 17 mobieltjes en spullen variërend van een digitaal fotolijstje tot een zakmes worden op de website getoond. De 86 getoonde artikelen konden niet herleid worden naar de rechtmatige eigenaren. De politie nodigt daarom gedupeerden van een woninginbraak uit om de spullen op de website te bekijken. Mogelijk dat hun gestolen spullen er tussen staan.

De website dient twee doelen. Ten eerste wil de politie de spullen weer terug kunnen geven aan de rechtmatige eigenaren. Een aantal van de apparaten en sieraden hebben nog (emotionele)waarde. Ten tweede wil de politie kunnen aantonen dat de verdachte betrokken is geweest bij uiteenlopende inbraken of dat hij de spullen heeft geheeld. Op het eerste gezicht staan er daarom ook minder waardevolle spullen op de website. Onder deze categorie valt bijvoorbeeld de linnentas met de afbeelding van een baby. Mogelijk dat deze tas tijdens een inbraak is weggenomen. Wanneer de rechtmatige eigenaar de tas herkent en zich meldt, dan kan het een nieuw impuls zijn voor de recherche om verder onderzoek te doen.

Is dit van jou

Bezit aantonen Personen die hun eigendommen herkennen moeten dit aan de politie kunnen aantonen. Dit kan door middel van een aangifte of door een ander bewijsmateriaal, zoals bijvoorbeeld fotos of een aankoopbewijs.

Aanmelden voor nieuwsbrief De website zal, bij succes, vaker worden ingezet om gestolen spullen terug te kunnen brengen bij de rechtmatige eigenaren. Personen die op de hoogte willen blijven van deze nieuwe ontwikkelingen, kunnen zich op de site aanmelden voor de nieuwsbrief.