Ernst Daniël Smid eerste Nederlandse ambassadeur voor Hear the World

10/11/2008 10:13

Beren Groep

Ernst Daniel Smid vraagt aandacht voor het gehoor

Hear the World heeft een Nederlandse ambassadeur. Ernst Daniël Smid voegt zich bij Annie Lennox, Mick Jagger, Joss Stone, Rod Steward, Amy Winehouse en vele inter-nationale grootheden. Zij hebben gemeenschappelijk dat zij zich inzetten voor het belang van een goed gehoor. Ernst Daniël Smid -momenteel op tournee met de 3 Bari-tons- mag zich als eerste Nederlander een Hear the World ambassadeur noemen.

Ernst Daniël Smid zet zich zijn leven lang al in voor de verlaging van de drempel van de perceptie van klassieke muziek in het algemeen en vocale muziek in het bijzonder. Hij zal nimmer nalaten een persoonlijke, niet alleen muzikale, reis aan te bieden aan een ieder die nog niet weet hoe gepassioneerd componisten, zangers en regisseurs werken. Hij zegt geen medium schuwen om zijn boodschap over te brengen. Toen hij gevraagd werd om ambassa-deur voor Hear the World te worden heeft hij ook direct ja gezegd. Hij geeft aan "de passie voor muziek is mijn leven, een goed gehoor is hierbij van groot belang".

Smid zegt dat zijn jarenlange ervaring in theaters hem heeft laten zien dat het slecht gesteld is met de bescherming van het oor. Het klinkt nu eenmaal niet logisch om je oren te be-schermen wanneer je naar een concert gaat, laat staan als je je vak beoefent. Echter oren zijn ook onderhevig aan slijtage. Daarom zet hij zich graag in voor meer bekendheid over het belang van een goed gehoor.

Als we Ernst Daniël Smid vragen wat een van zijn de mooiste muziekervaringen is, noemt hij de song van Joe Cocker "Unchain my heart". Smid "Deze song eindigt met de mooiste nooit-gehoorde toon ooit.Als mijn oren niet meer naar behoren zouden functioneren dan zou ik dat soort betovering ook al lijkt ze onhoorbaar zeer, zeer ernstig gaan missen."

Ernst Daniël Smid maakt zich al 30 jaar lang op exceptionele wijze verdienstelijk voor de klassieke muziek. Hij bouwde zijn carrière geleidelijk op vanuit een klein theater tot en met de prestigieuze Carnegie Hall in New York. Hij is een bekend en gerenommeerd musicus die het gepresteerd heeft om velen te interesseren en te inspireren voor de klassieke muziek in al haar facetten. Dit jaar heeft het HM de Koningin behaagd om Ernst Daniel vanwege zijn inzet en maatschappelijke betrokkenheid tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau te be-noemen.

Over Hear the World

Hear the World is een wereldwijd initiatief van hoortoestellen fabrikant Phonak en heeft als doel mensen meer bewust te maken van het belang van een goed gehoor. Dit initiatief vraagt aandacht voor de sociale en emotionele aspecten als gevolg van een slecht gehoor. Circa 10% van de mensen krijgt te maken met gehoorverlies. Het informeren over preventie en oplossingen is dan ook van groot belang. Phonak heeft de Hear the World Foundation opgezet om de mensen met een gehoorverlies financiële en technische hulp te verlenen. De Foundation zet zich zowel in voor preventieve oplossingen als voor het ondersteunen van mensen met een gehoorverlies en hun familie.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.hear-the-world.com