Ziekenhuis St. Jansdal Harderwijk


Persberichten St Jansdal

Jarig St Jansdal trakteert (10-11-2008)

Ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk viert dit jaar het twintigjarig bestaan met diverse activiteiten. Eén van deze activiteiten is de dienstenweek, met als thema 'Tot uw dienst'. Het doel van deze dienstenweek is dat het ziekenhuis iets terug wil doen voor de omgeving.

De dak- en thuislozen kregen donderdagavond 6 november in dienstencentrum Ontmoeting een maaltijd aangeboden. De koks van het St Jansdal hadden een heerlijk drie-gangen diner bereid. De HEMA Harderwijk stelde een partij kleding ter beschikking om de dak- en thuislozen iets "warms" te kunnen bieden in deze koude tijd. De ingrediënten en materialen voor deze maaltijd zijn belangeloos beschikbaar gesteld door regionale ondernemers.

De bewoners van de St Janshof en een deel van de Stationslaan waren dinsdagavond 4 november uitgenodigd voor een rondleiding in het ziekenhuis. Tijdens deze avond met als thema 'Gluren bij de buren', kregen zij een kijkje achter de schermen waar je als bezoeker normaal niet zomaar kunt kijken.

Tijdens een lunchbijeenkomst op dinsdag 4 november van de gemeente Harderwijk vertelden medewerkers van het St Jansdal aan de gemeente over de visie van het ziekenhuis op dienstverlening aan de patiënt.

"Wie jarig is trakteert" was het uitgangspunt om bewoners van verzorgingshuizen waarmee het ziekenhuis een zorgrelatie heeft, een traktatie aan te bieden. Ziekenhuismedewerkers hebben vorige week kistjes met mandarijnen naar de tehuizen gebracht.

Alle activiteiten in het kader van de dienstenweek waren mogelijk door de inzet van diverse medewerkers van het St Jansdal en sponsors die belangeloos ingrediënten en materialen ter beschikking hebben gesteld.

De week werd zondag 9 november afgesloten met een oecumenische viering in de centrale hal van het ziekenhuis. Voorgangers waren Huib van der Burg en Ruud Heesters, geestelijk verzorgers van het St Jansdal. Medewerking werd verleend door het eigen St Jansdalkoor. Voor de kinderen was er tijdens deze viering de voorstelling 'Schaap gezocht' van het poppentheater Het @apenstaartje van Ermeloër André Verhagen. De koks van het St Jansdal en bezoekers stichting Ontmoeting.
---