Tibetaanse nonnen ontvangen opbrengst Ticket For Tibet single

10/11/2008 10:24

Booij, Klusman en Van Bruggen

Tibetaanse nonnen ontvangen opbrengst Ticket For Tibet single

5000,- euro opgehaald voor opleiding en medische kosten 3 jonge nonnen

Op 20 april 2008 werd de derde editie van Ticket For Tibet georganiseerd. In de aanloop daarnaartoe namen muzikanten van onder meer Blof, Racoon en Kane de single 'Als je ooit nog eens terug kan' op. De opbrengst van 5000,- euro werd eind oktober in Dharamsala, India geschonken aan Nyidon, Nyima en Damchoe. Deze drie jonge Tibetaanse nonnen in opleiding, werden zes jaar gemarteld in een Chinese gevangenis na het zingen van een protestlied tegen de Chinese overheersing van Tibet.

Peter Slager en Bas Kennis (Blof), Anneke van Giersbergen (Agua de Annique), Loten Namling (Tibetaans zanger), Bart van der Weide (Racoon), JW Roy, Dennis van Leeuwen (Kane), Jeroen Goossens (JW Roy) en Gerard van Maasakkers namen begin 2008 de single 'Als je ooit nog eens terug kan' op. Het nummer stond werd nummer 1 in de top 40 en eindigde hoog in de downloadcharts.

200 maandsalarissen

In totaal bracht de single 5.000,- euro op. Ticket For Tibet-festivalorganisator Leo Hoeksema reisde eind oktober af naar Dharamsala, India, waar de Tibetaanse regering in ballingschap zetelt. Daar overhandigde hij de opbrengst aan Nyidon, Nyima en Damchoe. Deze jonge Tibetaanse nonnen in opleiding, werden zes jaar lang gemarteld in een Chinese gevangenis na het zingen van een protestlied tegen de Chinese overheersing van Tibet. Na een zware vlucht over de Himalaya zijn ze nu vrij. Maar door hun ernstige verwondingen kunnen ze niet werken en het ontbreekt ze aan geld voor een opleiding en medische verzorging. Een gemiddeld maandsalaris in India is zo'n 25,- euro. Dat betekent dat Nyidon, Nyima en Damchoe nu het equivalent van 200 maandsalarissen te besteden hebben aan hun gezondheid en hun persoonlijke ontwikkeling.

Partners

De single 'Als je ooit nog eens terug kan' werd mogelijk gemaakt door de belangeloze inzet van bovenstaande artiesten, alsmede door de stichting Ticket For Tibet, Campagnebureau BKB, International Campaign for Tibet-Europe, Tibet Support Groep Nederland, Royal3, Blixxem en EMI Music.

Noot voor de redactie -