Gemeente Binnenmaas

Platform gehandicapten zoekt versterking

De stichting Platform Gehandicapten De zes kernen van Binnenmaas (voorheen Platform Gehandicapten s-Gravendeel) is een organisatie die werkt voor de belangen van mensen met een handicap. Dat gaat niet vanzelf en daarom zoekt het Platform versterking. Vooral in de kernen Heinenoord, Maasdam, Mijnsheerenland en Puttershoek zijn extra mensen nodig.
Het doel van het Platform is tweeledig. Allereerst geeft het de gemeente en dienstverlenende instellingen advies bij het ontwikkelen van een beleid dat rekening houdt met gehandicapten. Bovendien probeert het Platform de mentaliteit en de beeldvorming over gehandicapten te veranderen en te verbeteren.

Activiteiten

De activiteiten die het Platform wil ontplooien worden besproken in de bestuursvergadering (één keer per maand) en uitgewerkt in werkgroepjes, die gemiddeld één keer per kwartaal bij elkaar komen. Het gaat dan om zaken als overleg met de gemeente over bijvoorbeeld nieuwbouwplannen, renovatie van straten en verkeerstechnische zaken. Ook is er gemeentelijk overleg over nieuwe regelingen en voorzieningen voor gehandicapten.

Om goed op de hoogte te blijven onderhoudt het Platform contacten met andere organisaties en doet het mee aan studiedagen.

Jonge mensen

Het bestuur van het Platform zou graag zien dat ook jonge mensen zich aanmelden om mee te doen. In de ongeveer 15 jaar dat het Platform bestaat, is al veel bereikt, maar het kan altijd beter, vindt het bestuur. Wie daaraan mee wil helpen, kan bellen met tel. 078 673 33 61 of 078 673 45 32.