Persberichten stad Utrecht, 09.50 uur

Utrecht, 10-11-2008

Aangehouden voor vernieling

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag twee mannen aangehouden omdat zij met vuurwerk een aantal vernielingen hadden gepleegd.

Rond 13.10 uur kreeg de meldkamer van de politie diverse meldingen van getuigen die zagen dat twee mannen met vuurwerk een verkeersbord hadden vernield op de Nobelstraat. Ter plaatse werd het tweetal niet meer aangetroffen. Na een korte zoektocht zagen agenten de twee op de Plompetorengracht lopen. De mannen 20 en 21 jaar beiden uit Utrecht werden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de Utrechters meerdere verkeersborden en een prullenbak hadden vernield door gebruik te maken van vuurwerk.

Aanrijding letsel

UTRECHT Op de Rooseveltlaan vond zondagmiddag een aanrijding tussen een auto en een snorfietser plaats. Hierbij raakte de snorfietser gewond en reed de automobilist in eerste instantie door.

De politie werd omstreeks 16.10 uur geroepen naar de Rooseveltlaan voor een aanrijding. Ter plaatse troffen zij een 41-jarige man uit Utrecht op de grond aan. De man was zojuist aangereden door een automobilist die hem geen voorrang verleende ter hoogte van de kruising met de Peltlaan. Na de botsing was de automobilist doorgereden. Tijdens het afhandelen van de aanrijding kwam een man zich bij de agenten melden. De 42-jarige man uit Utrecht gaf aan de bestuurder te zijn.

Hij verklaarde doorgereden te zijn omdat hij bang geworden was van het slachtoffer. Na een bemiddelend gesprek werd het schadeformulier ingevuld en kon het slachtoffer zich onder doktersbehandeling laten stellen.

Fietsendief aangehouden

UTRECHT Op de Van Hoornekade heeft de politie een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten twee jongens op een bijna nieuwe fiets zonder slot over de Van Hoornekade rijden. Ter hoogte van het Plein van Berlage werd het tweetal aan de kant gezet. De jongen voorop 16 jaar uit Utrecht bekende direct de fiets gestolen te hebben. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De geschrokken 16-jarige jongen die achter op de fiets zat mocht naar huis. De ouders van de jongen stemde in met een Haltstraf.

Aangehouden voor drugsgebruik en handel

UTRECHT / NIEUWEGEIN De politie heeft drie personen aangehouden omdat zij verdacht worden van gebruik en handel in verdovende middelen.

Rond 18.05 uur zagen agenten een man bij de telefooncel aan de Aquamarijnlaan staan. De man werd opgehaald door een automobilist en vervolgens 200 meter verderop weer afgezet. De agenten hadden het vermoeden dat er sprake was van handel in verdovende middelen. De bestuurder werd gevolgd in de richting van Nieuwegein. Op de Richterslaan stopte de bestuurder wederom en maakte contact met twee personen.

Door de agenten werd gezien dat er gehandeld werd. Nadat de auto weer verder reed hield de politie de twee personen - een 34-jarige vrouw en een 38-jarige man beiden uit Utrecht aan. Het tweetal had een kleine hoeveelheid drugs in hun bezit. De bestuurder werd verder gevolgd naar een woning aan de Merwedestraat. Nadat de man in de woning was geweest reed hij naar een tankstation aan de Baroniweg. Hier werd hij door de agenten aangehouden. In zijn auto trof de politie een grote hoeveelheid verdovende middelen aan. In twee etuis zaten 69 bolletjes vermoedelijk cocaïne en 13 bolletjes heroïne.

Verder werd er nog een kleinere hoeveelheid van andere verdovende middelen aangetroffen. De 27-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.