Politie Groningen

Maandag 10 november 2008

Provincie Groningen, 10-11-2008

Groningen: Stadjer gewond bij vechtpartij

Bij een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Vismarkt is zondagmorgen een 40-jarige inwoner van Groningen gewond geraakt. De man kreeg het door onbekende reden aan de stok met een groep mannen. Zes verdachten, inwoners van Groningen in de leeftijd van 25 tot 36 jaar, zijn aangehouden voor verhoor. Het slachtoffer moest met verwondingen aan zijn hoofd worden behandeld in het ziekenhuis. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Groningen: omwonenden halen dronkaard uit sloot

Een 36-jarige Groninger is zondagmorgen door getuigen uit een sloot naast de Engelberterweg gehaald. De dronken Stadjer wist zelf uit het water te komen, maar viel er vervolgens weer in. Omwonenden hebben hem uiteindelijk op het droge kunnen krijgen en gaven hem onderdak tot de politie kwam. Agenten hebben hem naar huis gebracht. Daar kreeg hij een bekeuring voor openbare dronkenschap.

Groningen: scooterbestuurder gewond na aanrijding

Bij een aanrijding op de kruising Pleiadenlaan met de Zonnelaan in Groningen is zondagmorgen een 40-jarige scooterbestuurder uit Groningen gewond geraakt. De Stadjer gaf op de kruising geen voorrang aan een 29-jarige automobilist uit Groningen. Het slachtoffer is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: gewonde bij gekantelde bietenwagen

Een 32-jarige vrachtwagenchauffeur uit Appingedam is zondagnacht gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Plataanlaan in Groningen. Enkele wielen van de vrachtwagencombinatie kwamen op een afrit van de rondweg in de berm terecht. Hierdoor kantelde de combinatie met bieten. De bestuurder is met rugletsel naar een ziekenhuis gebracht. De afrit is sinds het ongeval afgesloten voor het doorgaande verkeer.

Lauwerzijl: alcomobilist rijdt met passagiers tegen boom

Bij een verkeersongeval op de Stadsweg in Lauwerzijl zijn zondagmorgen twee inzittenden van een personenauto gewond geraakt. De 38-jarige inwoner van Munnekezijl en 28-jarige inwoner van Ouddorp zaten als passagier in een auto die werd bestuurd door een 39-jarige man uit Ouddorp. De bestuurder raakte in een bocht de macht over het stuur kwijt en het voertuig kwam tegen een boom tot stilstand. De 28- en 38-jarige man zijn met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. De automobilist bleek onder invloed van alcohol. Hij had 1,8 promille alcohol in zijn bloed. Bovendien was de man niet in het bezit van een rijbewijs. De bestuurder is aangehouden.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft zondag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1752, aantal overtredingen: 105, hoogst gemeten snelheid: 126 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.

Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1216, aantal overtredingen: 142, hoogst gemeten snelheid: 141 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.