Politie Zuid-Holland-Zuid

09/11 Hoeksche Waard

Dordrecht , 09-11-2008 o Persberichten district III

VIJF SLACHTOFFERS BIJ VERKEERSONGEVAL IN STRIJEN (VERVOLGBERICHT 8 NOVEMBER J.L.)
STRIJEN Bij een verkeersongeval in Strijen zaterdagavond 8 november zijn vijf personen gewond geraakt. Twee personenautos kwamen rond 22.00 uur met elkaar in botsing op de kruising Oudendijk/Varkensdijk. De auto die vanaf de Oudendijk kwam, werd bestuurd door een 46-jarige man uit Schelluinen. Bij hem in het voertuig zaten twee vrouwen van 47 en 52 jaar uit Dordrecht. Laatstgenoemde liep de ernstigste verwondingen op. Zij heeft een gebroken borstbeen, gebroken sleutelbeen en een dubbele beenbreuk waar zij direct aan moest worden geopereerd.
In het andere voertuig dat op de Varkensdijk reed, zaten twee 19-jarige jongens uit Zuid-Beijerland en Strijen. De bestuurder uit Zuid-Beijerland liep verwondingen aan hoofd en knie op die moesten worden gehecht. De toestand van de even oude bijrijder is op dit moment nog niet bekend. Van de bestuurders van beide voertuigen is bloed afgenomen om te bezien of zij alcohol hadden gedronken ten tijde van de aanrijding.
Door de aanrijding schoot de auto met daarin de twee 19-jarigen de dijk af en kwam in de sloot terecht. Omwonenden verleenden eerste hulp aan de inzittenden. De brandweer rukte uit in verband met mogelijke beknelling. Hier bleek bij nader onderzoek geen sprake van. Ook duikers kwamen ter plaatse voor de inzittenden van de auto in de sloot. Vijf ambulances en een Mobiel Medisch Team verleenden hulp aan de slachtoffers.
Naar de toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld. De verkeersongevalanalisten van de Regionale Verkeersondersteuning hebben sporen veilig gesteld op de plek van het ongeluk. De politie is daarnaast op zoek naar twee belangrijke vrouwelijke getuigen. Zij reden kort voor de aanrijding op de Weelsedijk en zouden daar een bijna-aanrijding hebben gehad met een van de betrokken voertuigen. De politie verzoekt deze vrouwen contact op te nemen. Dit kan via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief)

POLITIE HOUDT VERDACHTE AAN NA OVERVAL OP WINKEL OUD-BEIJERLAND Een 27-jarige man uit Dordrecht is zaterdagavond 8 november door de politie aangehouden op het politiebureau aan de Spuidijk in Oud-Beijerland. Hij wordt verdacht van het plegen van een overval op een winkel in de Julianastraat in Oud-Beijerland. De verdachte bedreigde diezelfde zaterdagmiddag rond 16.15 uur in de betreffende winkel een caissière met een mes en deed vervolgens een greep in de kassalade. Daarna vertrok hij lopend. De politie werd direct in kennis gesteld en had al snel een vermoeden om wie het ging aangezien de verdachte werd herkend door getuigen. s Avonds meldde de verdachte zich samen met een kennis op het politiebureau aan de Spuidijk in Oud-Beijerland. De politie rekende de 27-jarige direct in en stelde hem in verzekering. Hij wordt dinsdag 11 november voorgeleid aan de rechter-commissaris. Het winkelpersoneel heeft aangifte gedaan van de overval en bedreiging door de verdachte. De politie zet het onderzoek voort.