Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 10-11-2008

38-JARIGE OOSTENRIJKER MET ALCOHOL OP ACHTER HET STUUR

HARDINXVELD-GIESSENDAM Een politieagent op weg naar huis zag zondagmiddag een personenauto slingerend over de A15 rijden in de richting van Rotterdam. Bij Hardinxveld-Giessendam controleerde de politieagent, wel in uniform gekleed, de man en vroeg aan zijn collegas om hierbij te assisteren. Het bleek dat de man veel te diep in het glaasje had gekeken. Op het politiebureau blies de man 650 ug/l waarbij 220 ug/l strafbaar is gesteld. De man kreeg, omdat hij de Oostenrijkse nationaliteit had, een transactie aangeboden van 550 Euro die hij direct voldeed. Door een bekende van de man werd hij opgehaald waarna hij weer naar huis kon.

POLITIE CONTROLEERT OP SNELHEID EN GORDELGEBRUIK

OTTOLAND/NIEUW-LEKKERLAND/OUD-ALBAS/WIJNGAARDEN De politie heeft zondagochtend en middag gecontroleerd op snelheid en gordelgebruik om op deze wijze een bijdrage te leveren aan het verbeteren van de verkeersveiligheid.
Op bovengenoemde lokaties passeerden 552 bestuurders de controle waarvan er 12 de maximum snelheid hebben overtreden en 2 geen gordel droegen. Allen krijgen hiervoor een bekeuring.

NAVIGATIESYSTEMEN BUIT BIJ INBRAAK IN 19 VRACHTWAGENS

HARDINXVELD-GIESSENDAM Tussen zaterdagmiddag en zondagnacht rond 04.00 uur is er ingebroken bij een bedrijf aan de Transportweg. Op het terrein zijn tussen die periode 19 vrachtwagens opengebroken. De daders vernielde een ruit waarna zij geïntegreerde systemen meenamen waarin navigatie en telefoon zit geïntegreerd. Deze systemen zijn alleen te gebruiken bij het bedrijf waar de inbraak heeft plaatsgevonden. Het is niet bekend hoe de daders het terrein hebben kunnen betreden. De Unit Forensische Opsporing stel een sporenonderzoek in om sporen veilig te stellen die later mogelijk gebruikt kunnen worden als bewijmateriaal.