Persberichten 10/11 ochtend

Regio, 10-11-2008

Noordwijk Politie grijpt in na geweld Op de Grent heeft de politie het afgelopen weekend twee keer ingegrepen nadat er mishandeld was. Zaterdag 8 november rond 02.45 uur zagen agenten dat een 22 jarige man uit Hillegom klappen kreeg van een 39 jarige man uit Rijnsburg en een 43 jarige man uit Lomm. Er werd tussenbeide gekomen en beide mannen werden aangehouden. Daarbij werd ook verzet gepleegd en een agent bedreigd. De verdachte uit Rijnsburg is na zijn verhoor weer vrijgelaten. Hij moet in maart 2009 voor de rechter verschijnen. De verdachte uit Lomm is overgedragen aan de politie in Leiden waar men op zoek naar hem was voor een andere zaak.

Op zondag 9 november droeg de Suswacht twee mannen aan de politie over die rond 01.45 uur bij een ruzie waren betrokken waarbij een 18 jarige jongen uit Katwijk klappen kreeg, ten val kwam en een hoofdwond opliep. Wie de klappen had uitgedeeld werd pas na onderzoek duidelijk. Een 17 jarige jongen uit IJmuiden meldde zich later als dader aan het bureau. De twee aangehouden verdachten werden daarop weer vrij gelaten.

Verder werd zaterdagavond 8 november rond 22.45 uur een 17 jarige jongen op de Hoofdstraat mishandeld. Hij stapte van zijn fiets af nadat de twee lopende jongens verwensingen aan het adres van zijn ex-relatie deden die naast hem fietste. Er ontstond een woordenwisseling waarna hij meerder keren geslagen en geschopt werd. Hij verloor daarbij even het bewustzijn. Ambulancepersoneel bekeek hem even. Van de daders is nog niets bekend. Eventuele getuigen van dit incident kunnen zich melden bij de politie in Noordwijk via 0900-8844.

Noordwijkerhout Verdachten aangehouden voor mishandeling De politie heeft zaterdag 8 november rond 03.00 uur twee mannen uit Noordwijkerhout van 24 en 46 jaar aangehouden nadat beiden tegen elkaar aangifte hadden gedaan voor mishandeling. Ze vlogen elkaar op de Dorpsstraat in de haren waarbij over en weer enkele klappen vielen. Omstanders haalden de kemphanen uit elkaar. De aanleiding was een incident dat zich een uur eerder op de Zeestraat voordeed. Onder het uitgaanspubliek ontstond er buiten ruzie tussen jongeren. De 24 jarige verdachte was daarbij aanwezig.

Lisse Snelheidscontroles De politie heeft maandag 10 november snelheidscontroles gehouden op de Loosterweg Zuid en op de Loosterweg Noord. Er werd gecontroleerd tussen 08.00 en 08.45 uur. De maximum toegestane snelheid op deze wegen is 60 km/uur. Van de 150 passanten reden er twee te hard (107 km/uur en 78 km/uur. De politie zal de komende tijd blijven controleren op snelheid.

Oegstgeest Inbraak bij juwelier voorkomen Dankzij een telefoontje van een oplettende getuige en snelle reactie van de politie is maandag 10 november rond 05.30 uur een inbraak bij een juwelier aan de Lange Voort voorkomen en zijn er vier verdachten aangehouden. De vier, drie mannen uit Leiden van 18, 19 en 20 jaar en een 21 jarige man uit Den haag, probeerden een ruit van de winkel in te slaan. Op het moment dat de politie aan kwam rijden, gingen de mannen er in een auto vandoor. Met de hulp van meer politie werd de auto op de Warmonderweg klemgereden en de mannen ingerekend. De vier zijn voor het onderzoek ingesloten. De auto is in beslag genomen.

Oegstgeest Politie treft verzameling tuinaccessoires aan De politie is op zoek naar eigenaren van diverse tuinaccessoires. Bij het Jeu de Boules terrein aan het Anna Bijnsplantsoen werden de verzamelde accessoires zondagmorgen 9 november rond 09.00 uur ontdekt door een buurtbewoner die de politie belde. Vermoedelijk zijn de spullen door baldadige jongeren in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 november uit diverse tuinen gehaald. De politie heeft de spullen naar het politiebureau gebracht en hoopt dat eigenaren zich melden en het af komen halen. Het gaat hier om meerdere beelden van dieren, vogelhuisjes, een kunststof tuinbank, bosjes bloemen, tuinlantaarns, een keukentrap, een aluminium prullenbak en een bord Te Koop van een plaatselijke makelaar.

Leiden Onderzoek naar steekincident De politie doet onderzoek naar een steekincident dat zich zondag 9 november rond 20.30 uur voordeed in een coffeeshop aan de Steenstraat. Onder de bezoekers ontstond ruzie waarbij een 26 jarige man uit Leiden met een scherp voorwerp aan zijn buik verwond werd. De dader zou daarna zijn weggerend, in een auto zijn gestapt en zijn weggereden. De Leidenaar moest zich aan zijn verwonding in het LUMC laten behandelen maar kon na behandeling het ziekenhuis weer verlaten. Over de aard van de ruzie en de dader hoopt de politie door onderzoek duidelijkheid te krijgen.

Leiden Politie onderzoekt beroving Een 18 jarige inwoner van Leiden is in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 november op de hoek van de Haven en de Zijlstraat beroofd van zijn mobiele telefoon. Hij zat met twee dames rond 1.30 uur op een bankje toen ze aangesproken werden door drie onbekende jongens. Na een kort algemeen gesprek werd de sfeer grimmig en agressief. De Leidenaar werd op de grond gewerkt en zijn telefoon werd weggenomen. Het onbekende drietal maakte zich uit de voeten richting de Lage Rijndijk. Getuigen worden verzocht zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Leiden Aanrijding auto en snorfiets Zaterdag 8 november is rond 15.20 uur een 54 jarige snorfietser uit Leiden aangereden door een 45 jarige automobiliste uit Leiden. Zij reed over de Ina Boudier Bakkerstraat en verleende op het kruispunt met de Stevensbloem geen voorrang aan de voor haar van rechts komende snorfietser. Hij is vervoerd naar het LUMC waar hij is behandeld voor armletsel en wonden in het gezicht.

Leiden Politie verleent assistentie aan conducteur De politie heeft zaterdagmiddag 8 november rond 17.15 uur drie mannen, van 14 15 en 26 jaar, uit Amsterdam aangehouden op het Stationsplein. Het drietal maakte gebruik van de trein en wordt ervan verdacht een 26 jarige conducteur uit Utrecht mishandeld te hebben. Ze konden geen geldig vervoersbewijs overleggen bij de kaartcontrole tevens zeiden ze geen geldig legitimatiebewijs te hebben. De conducteur vroeg hierop assistentie van collegas en van politie. Hierop ontstond een dreigende situatie waarbij de conducteur bij zijn keel gegrepen zou zijn door een van de mannen. Aangekomen in Leiden kon het drietal op het perron worden aangehouden. Eén van hen was zo agressief dat het gebruik van pepperspray noodzakelijk was. De politie doet verder onderzoek.

Leiden Politie onderzoekt handgemeen De politie heeft in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 november rond 00.30 drie mannen uit Leiden van 17, 17 en 18 jaar aangehouden in de Mooi Japiksteeg. Aanleiding was een vermeend handgemeen na een woordenwisseling voor een horecagelegenheid op de Haarlemmer straat met drie andere leeftijdsgenoten uit Leiden. In de groep van aangehoudenen werden een boksbeugel en een loper van een fietssleutel aangetroffen. De politie doet verder onderzoek.

Leiden Aanrijding auto en bromfiets Een 18 jarige bromfietser uit Leiderdorp is in de nacht van zaterdag 8 op zondag 9 november rond 00.45 uur op het kruispunt van de Lage Rijndijk Sumatrastraat en Admiraalsweg aangereden. Een 38 jarige automobiliste uit Den Bosch verleende komende van de Admiraalsweg geen voorrang aan de voor haar van links komende bromfietser. Zij negeerde hierbij verkeerstekens die aanduidden dat zij voorrang moest verlenen. Met schouderletsel is de bromfietser naar het Rijnland Ziekenhuis vervoerd.

Leiden Politie onderzoekt mishandeling De politie heeft zondagavond 9 november rond 18.30 uur een 26 jarige inwoner van Leiden op de Corantijnstraat aangehouden. Hij zou betrokken zijn geweest bij een mishandeling van een 22 jarige Leidenaar in een supermarkt op de Hooigracht. De oorzaak ligt waarschijnlijk in de relationele sfeer. De politie doet verder onderzoek.

Voorschoten Automobilist rijdt voetgangster aan Een 81 jarige vrouw uit Voorschoten is zaterdag 8 november rond 13.45 uur op de Van Beethovenlaan aangereden door een 62 jarige automobilist uit Voorschoten. De vrouw maakte gebruik van het zebrapad toen zij plotseling geraakt werd door de automobilist. De hevig geschrokken man verklaarde dat hij, mogelijk door de laaghangende zon, haar totaal over het hoofd had gezien en dat zijn snelheid laag was. De vrouw kon dit later bevestigen. Toegesnelde passanten, onderwie een verpleegkundige, verleenden eerste hulp. De Voorschotense werd gecontroleerd door het ambulancepersoneel waarbij kneuzingen en schaafwonden werden geconstateerd.