Politie Groningen

Aanhoudingen na mishandeling

Groningen, 10-11-2008 o De politie heeft afgelopen twee weken zes jongeren aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een mishandeling in Groningen. Het gaat om zes jongeren uit Groningen in de leeftijd van 17 tot 21 jaar (vijf jongemannen en één jonge vrouw).

Op 15 september werd een 30-jarige Stadjer op het Roeierspad in zijn woonplaats aangesproken door een groepje jongeren. De man was daar op verzoek van de jonge vrouw heen gefietst. De jonge vrouw in het gezelschap was een bekende van de man. De Stadjer werd daar met een ijzeren voorwerp meermalen op zijn hoofd geslagen. Hij wist er uiteindelijk rennend vandoor te gaan. De jongeren gingen er vandoor met zijn fiets. De man moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Hij had een gat in zijn hoofd en diverse kneuzingen opgelopen.

Onderzoek leidde uiteindelijk naar de identiteit en de aanhouding van de zes verdachten. De twee jongens, 16 en 17 jaar, die
verantwoordelijk zijn voor de mishandeling zitten nog vast. De andere vier verdachten zijn na verhoor heengezonden. Zij waren wel betrokken bij het incident, maar zijn niet verantwoordelijk voor het toebrengen van het letsel. De aanleiding voor het incident blijkt jaloezie in de relatiesfeer te zijn. De politie maakt proces-verbaal op.