AutoRai

âG2 Certified Used Carsâ bij Chevrolet: uniek aanbod gebruikte autoâs

(11/10/2008)
Met het âG2 Certified Used Carsâ-programma kunnen kopers nu nog beter terecht bij hun Chevrolet-dealer voor de aanschaf van een unieke en betrouwbare occasion. De autoâs die deel uitmaken van dit programma zijn stuk voor stuk onderworpen aan uitgebreide kwaliteitscontroles en worden geleverd met uitzonderlijke condities en garantievoorwaarden.

Bovendien is het bij deze occasions mogelijk om, net als bij nieuwe autoâs, gebruik te maken van aantrekkelijke
financieringsmogelijkheden.

Het G2-programma is een initiatief van General Motors Europe waarbij kopers profiteren van een uniek en gevarieerd aanbod van kwalitatief hoogstaande gebruikte autoâs. Na het Opel netwerk wordt nu ook de G2 franchise uitgerold bij de Chevrolet dealers.

âOok de Chevrolet klanten kunnen nu genieten van alle voordelen van het GM kwaliteitslabel G2 Certified Used Cars. Met het G2-programma proberen we in feite alle voordelen van een nieuwe auto toe te passen op een occasion,â licht Ronald Dubbelman, Director Marketing & Sales van Chevrolet Nederland toe. âEen G2 is een gebruikte auto die onder andere wordt aangeboden door de Chevrolet-dealer. Deze occasion onderscheidt zich door een uitgebreide kwaliteitscontrole en wordt daardoor standaard geleverd met een uniek en omvangrijk garantiepakket, waaronder ook een mobiliteitsgarantie. Omdat het om gebruikte autoâs gaat geldt het G2-programma ook voor de andere automerken.â

Keiharde garanties
Om de kwaliteit en betrouwbaarheid te onderstrepen wordt iedere G2 geleverd met unieke garantievoorwaarden. In de eerste plaats beschikt iedere G2, afhankelijk van de leeftijd, over 24 of 12 maanden technische garantie, waarbij de koper volledige garantie ontvangt op alle technische onderdelen van zijn auto. Daarnaast beschikt iedere G2 over de uitgebreide mobiliteitsgarantie. Indien een klant met pech langs de weg komt te staan in Nederland of (ver) daarbuiten kan hij 7 dagen per week 24 uur per dag rekenen op G2 mobiliteitsassistentie.

Optimaal in iedere klasse

Het aanbod van G2-occasions is erg gevarieerd. Om klanten te helpen bij hun keuze zijn de occasions daarom op basis van leeftijd en kilometerstand ingedeeld in drie verschillende segmenten: G2 Premium, G2 Select en G2 Economy.

G2 Premium:
G2 Premium bestaat uit autoâs van maximaal 1 jaar oud en niet meer dan 20.000 gereden kilometers. Deze autoâs ondergaan een uitgebreide werkplaatsinspectie en beschikken standaard over 24 maanden garantie en mobiliteitsservice. Bovendien worden de autoâs geleverd met een 14 dagen/1.000 km omruilgarantie, waarbij kopers het recht hebben om hun aankoopbeslissing te herzien.

G2 Select:
G2 Select omvat occasions tussen de 1 en 4 jaar oud en met een kilometerstand tussen de 20.000 en 40.000 kilometer. Deze autoâs ondergaan dezelfde strenge kwaliteitsinspectie als de Premiumâs en beschikken hierdoor over 12 maanden garantie en mobiliteitsservice. Ook hier ontvangen de klanten de 14 dagen/1.000 km omruilgarantie.

G2 Economy:
De autoâs die deel uit maken van G2 Economy zijn ouder dan 4 jaar en hebben tussen de 100.000 en 150.000 gereden kilometers. Ook deze autoâs ondergaan de uitgebreide werkplaatsinspectie alvorens ze worden opgenomen in het programma. Deze autoâs beschikken standaard over 12 maanden garantie (waarvan de eerste 6 zonder eigen risico) en mobiliteitsservice.

Ronald Dubbelman met een toelichting over de verschillende G2-segmenten: âMet deze verschillende klassen proberen we verschillende doelgroepen te bedienen. De G2 Premium is voor slimme mensen die een zo goed als nieuwe auto willen rijden met de bijbehorende garanties en services maar voor een aanzienlijk lagere prijs. De G2 Select spreekt mensen aan die prijstechnisch een gunstige aankoop willen doen, maar niet willen inleveren op garantie, betrouwbaarheid en kwaliteit. Zij willen simpelweg gewoon veel waar voor hun geld. De G2 Economy is voor mensen die goedkoop auto willen rijden, maar wel de zekerheid en betrouwbaarheid van een A-merk wensen.â

G2-online.nl
Vanwege het ruime aanbod is een speciale website ontworpen om het zoeken voor de klant gemakkelijker en overzichtelijker te maken. Geïnteresseerden kunnen via www.g2-online.nl hun wensen en voorkeuren invoeren waarna een selectie wordt gemaakt. Aan de hand van deze selectie kan de klant vervolgens contact opnemen met de dealer om de auto te komen bezichtigen of een proefrit te maken. Uiteraard kunnen kopers te allen tijde zonder afspraak vrijblijvend een proefrit maken in de auto van hun voorkeur.

Aantrekkelijke financieringsmogelijkheden
Om de kwaliteit en betrouwbaarheid van een G2 te benadrukken kunnen kopers ook gebruik maken van verschillende financieringsmogelijkheden. Hierdoor is het niet noodzakelijk om de auto direct in één keer af te betalen, maar kan via aantrekkelijke financieringsopties worden gekozen om de auto in termijnen af te lossen. Uiteraard blijven alle garantievoorwaarden en servicebepalingen onveranderd.

Tot slot Ronald Dubbelman: âIk verwacht grote interesse in het G2-programma. Onze klanten zijn immers gegarandeerd van de kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid van een nieuwe auto, maar betalen aanzienlijk minder. Bovendien maken de verschillende financieringsopties het mogelijk om direct te kunnen profiteren van het aantrekkelijke en gevarieerde aanbod van onze gebruikte autoâs. G2 is een zeer interessante verrijking van de mogelijkheden voor zowel ons Chevrolet netwerk als voor onze klantenâ

Naar verwachting zal Chevrolet Nederland nog dit jaar zes nieuwe G2 vestigingen aanstellen.