Politie Twente

Persberichten Politie Twente 10 november 2008

Met 1,53 promille achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Hengelo

Een 39-jarige automobilist uit Almelo raakte zondag 9 november zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zondagmiddag 9 november omstreeks 14.15 uur controleerden surveillerende agenten, op de Schuilenburgsingel in Almelo, een bestuurder van een auto die te hard reed. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 39-jarige man uit Almelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,53 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd. (08-141244)

Man gaat in auto rijden, nadat hem een rijverbod was opgelegd

Hengelo

Een 20-jarige man uit Hengelo werd zondag 9 november voor de tweede keer aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zondag 9 november controleerden surveillerende agenten, op de Langestraat in Hengelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 20-jarige man uit Hengelo, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 1,53 promille uit. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd.

Na verhoor kon de man weer naar huis. Het vermoeden bestond dat de man toch weer ging rijden terwijl hem een rijverbod was opgelegd. Het vermoeden bleek reëel te zijn. De man stapte gelijk weer in zijn auto en werd voor de tweede keer aangehouden, nu op het Burgemeester Jansenplein in Hengelo. Hem wordt rijden onder invloed van alcohol en rijden tijdens een rijverbod ten laste gelegd. (08-141177)

Man aangehouden na stalking

Enschede

Een 27-jarige man uit Oldenzaal werd zondagavond 9 november aangehouden, omdat hij zijn ex-vriendin stalkte.

Zondagavond 9 omstreeks 18.30 uur kreeg de politie melding dat een 25-jarige vrouw uit Enschede gestalkt werd door haar ex-vriend. De man spookte meerdere malen om het huis rond. De man een 27-jarige inwoner uit Oldenzaal kon worden ter plekke worden aangehouden en is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (08-141280)

Vermoedelijk onder invloed van alcohol achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Agelo

Een 44-jarige automobilist uit Oldenzaal raakte zondag 9 november zijn rijbewijs kwijt, omdat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zondagavond 9 november omstreeks 22.00 uur controleerden surveillerende agenten, op de Steenmatenweg in Agelo, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 44-jarige man uit Oldenzaal, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau lukte niet, waardoor een bloedproef van de man werd afgenomen. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd. (08-141324)

Vermoedelijk onder invloed van alcohol achter het stuur, rijbewijs ingevorderd

Enschede

Een 60-jarige automobilist uit Enschede raakte zondag 9 november zijn rijbewijs kwijt, omdat hij vermoedelijk onder invloed van alcohol een auto bestuurde.

Zondagavond 9 november omstreeks 23.50 uur controleerden surveillerende agenten, op het Leunenberg in Enschede, een bestuurder van een auto. Omdat het vermoeden bestond dat de automobilist, een 60-jarige man uit Oldenzaal, alcohol genuttigd had, werd de man voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse op het bureau. Het rijbewijs van de automobilist werd ingevorderd.

In eerste instantie wilde de man zijn rijbewijs niet afgeven. Zijn 38-jarige vrouw, die ook in de auto zat wilde ook niet meewerken en vond het zelfs nodig de agent tegen de benen te schoppen en te beledigen. De vrouw werd ook aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt. (08-141324)

Man gewond bij eenzijdige aanrijding

Almelo

Een 42-jarige man uit Almelo raakte zondagavond 9 november gewond toen hij met zijn auto op de A35 ter hoogte van Almelo om nog onduidelijke reden de controle over het stuur had verloren en in de naastgelegen sloot was beland.

Zondagavond 9 november omstreeks 18.45 uur kreeg de politie melding van een eenzijdige aanrijding op de A35 ter hoogte van Almelo. Bleek dat een 42-jarige automobilist uit Almelo om nog onduidelijke reden de controle over het stuur had verloren en in de naastgelegen sloot was beland. De man raakte gewond en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Van de man werd in het ziekenhuis door een GGD-arts een bloedproef afgenomen. (08-141293)

tel. 053-4555588


---- --