Waterschap Regge en Dinkel


Jacob wint landelijke waterquiz

Voor de tweede achtereenvolgend keer komt de winnaar van de landelijke 'Droppie Waterquiz' uit Twente. Jacob Beumers van het Grundel-lyceum uit Hengelo zette van alle deelnemende leerlingen uit heel Nederland de beste score neer van het afgelopen half jaar.

Reden genoeg voor watergraaf Stefan Kuks van waterschap Regge en Dinkel om Jacob en zijn hele klas op woensdag 5 november in het zonnetje te zetten. Hij toonde zich trots dat de winnaar van de hoofdprijs nu al voor de tweede opeenvolgende keer uit Twente afkomstig is en wees erop dat het waterschap zelf ook veel energie steekt in watereducatie aan basisschoolleerlingen. Want kennis over en bewust omgaan met water is belangrijk. Kuks liet niet na om de leerlingen en vooral de aanwezige volwassenen ook nog even te attenderen op de waterschapsverkiezingen die van 13 t/m 25 november worden gehouden.

uitreikingdroppie-oorkondereischeque013.jpg (990 Kb)

De watergraaf bood de trotse winnaar en zijn medeleerlingen een geheel verzorgde trip aan naar het Watermuseum in Arnhem, waar ze op 7 november een speciaal programma kregen aangeboden, de 'Water Theme Investigation'.

De Droppie Waterquiz is te vinden op de speciale jeugdsite van de Nederlandse waterschappen, www.droppiewater.nl