Gemeente Teylingen

goedgekeurd

Bestemmingsplan Overteylingen goedgekeurd


10 november 2008

PERSBERICHT 7 november 2008 - De provincie heeft op 28 oktober 2008 het bestemmingsplan Overteylingen goedgekeurd. Het besluit van de provincie is een belangrijke stap voorwaarts in het proces dat moet leiden tot de ontwikkeling van de nieuwe woonwijk (300-360 woningen) in Sassenheim. Een belangrijk onderdeel van het plan is het woonzorgcentrum Sassembourg dat op het terrein van de Schutse aan de Jan van Brabantweg komt.

Volledige goedkeuring

De provincie heeft het bestemmingsplan volledig goedgekeurd. Alle tegen het plan ingediende bedenkingen zijn ongegrond verklaard. Een groot deel van die bedenkingen had betrekking op de beoogde ontwikkeling van het woonzorgcentrum Sassembourg op het terrein van de Schutse en de daarnaast gesitueerde appartementengebouwen (urban villa's). Het stuk waar gebouwd gaat worden

Belangenafweging

Wethouder Gerrit van der Meer is blij met het besluit van de provincie. "Het is prettig dat de provincie vindt dat we als gemeente ons huiswerk goed hebben gemaakt en dat de bij het plan betrokken belangen voldoende zorgvuldig zijn afgewogen".

De wethouder erkent dat het bestemmingsplan ook nadelige gevolgen heeft voor de omgeving, zoals een toename van verkeer. "Bij ontwikkelingen in bestaand dorpsgebied is het onvermijdelijk dat de omgeving daar naast de positieve ook de negatieve gevolgen van gaat ondervinden. Het gaat er om dat de in het plan gemaakte keuzes goed zijn onderzocht en onderbouwd. De raad heeft aan het algemene belang op het gebied van volkshuisvesting en zorg het juiste gewicht toegekend. Wat het zwaarst is, moet ook het zwaarst wegen".

Inzien en instellen beroep

Het goedkeuringsbesluit van de provincie en het bestemmingsplan liggen ter inzage van 13 november t/m 24 december 2008. Tijdens deze periode kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de Raad van State in Den Haag.

Volgorde van bouwen

Na de inwerkingtreding kunnen op grond van het bestemmingsplan voor bepaalde plandelen bouwvergunningen worden verleend en andere plandelen nader worden uitgewerkt. De verwachting is dat de gemeente eerst bouwvergunningen kan verlenen voor de twee appartementengebouwen (urban villa's) langs de Teijlingerlaan en de 12 vrijstaande woningen (plandeel Rieteiland). Daarna krijgen ook de ontwikkeling van het woonzorgcentrum Sassembourg en de uitwerking van de overige plandelen gestalte.

Kunstweek Warmond 2008