Annemarie Postma en blinde scholieren geven aftrap collecteweek NSGK

10/11/2008 14:10

Ned. Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK)

Vandaag startte de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) haar collecteweek op een schoolplein in Amsterdam. NSGK-ambassadeur Annemarie Postma gaf, samen met scholieren van de Comeniusschool voor Blinden en Slechtzienden, het feestelijke startsein voor de nationale collecte voor kinderen met een handicap. Aansluitend gingen de scholieren op pad om te collecteren voor de NSGK.

Dankzij de NSGK kunnen de leerlingen van de Comeniusschool dit jaar op skivakantie en daarom dragen zij graag hun steentje bij: "Kinderen met een ernstige visuele beperking komen niet zo vanzelfsprekend in aanraking met sport. Het is voor hun zelfvertrouwen, toekomstperspectief en gevoel van eigenwaarde belangrijk om er toch kennis mee te maken. De NSGK steunt ons om dit mogelijk te maken en natuurlijk zijn wij graag bereid iets terug te doen" aldus adjunct-directeur Jan Snoek.

Annemarie Postma

Annemarie Postma zet zich sinds 2005 in als ambassadeur van de NSGK. De schrijfster, columniste en ex-topmodel belandde op 11 jarige leeftijd in een rolstoel; ze weet dus als geen ander hoe het is om te moeten opboksen tegen hindernissen en vooroordelen.

"Gewoon kunnen meedoen is geen luxe, maar een geboorterecht. De NSGK zet kinderen met een handicap niet neer als zielige slachtoffers van het leven, zoals sommige andere goede doelen. Ze preekt kinderen aan op hun eigen kracht, waarde en waardigheid. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk dat is en daarom steun ik de NSGK".

Naast de scholieren uit Amsterdam deden ook scholieren uit Roosendaal actief mee aan de aftrap van de collecte. Onder het motto 'Samen op de bres voor het gehandicapte kind' gingen gehandicapte en niet-gehandicapte leerlingen daar collecteren voor de NSGK. Ze deden dit samen met soap-acteur Mike Weerts (Onderweg Naar Morgen, Voetbalvrouwen). Via webcam en beamer konden de scholieren in Amsterdam en Roosendaal elkaars acties online volgen. Na het startsein lieten ze ballonnen op om vervolgens op pad te gaan met de collectebus.

Over de NSGK

De Stichting houdt dit jaar van 10 t/m 15 november voor de zevende keer haar landelijke collecte. Duizenden vrijwilligers gaan op pad om geld in te zamelen voor kinderen met een handicap. Met de opbrengst helpt de NSGK deze kinderen om net zo volwaardig te kunnen leven als hun niet-gehandicapte leeftijdgenootjes. Volgens de stichting moet er nog veel gebeuren om ook gehandicapte kinderen in Nederland gelijke kansen te bieden. Meer informatie vindt u op de website www.nsgk.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.nsgk.nl