Politie Brabant Zuid-Oost

Politie houdt verdachte aan voor dood Pieter Besuijen

Lierop, 10-11-2008 o De politie heeft zaterdagavond rond 18.00 uur een man van 43 jaar uit Asten aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Pieter Besuijen.

Misdrijf

De destijds 77-jarige Eindhovenaar werd vrijdagochtend 27 oktober 2006 dood gevonden in de bossen bij de Blauwe Kei, een homo-ontmoetingsplaats in Lierop. De man was door een misdrijf om het leven gebracht. Zijn auto, een Lexus, was op de parkeerplaats bij de Blauwe Kei achtergebleven.

Opsporingsprogramma's

Het onderzoeksteam bestond destijds uit ongeveer 30 mensen. Aan de zaak is veel aandacht besteed, onder meer in de opsporingsprogramma's Bureau Brabant en Opsporing Verzocht.

Eerder aangehouden

De man die dit weekeinde is aangehouden, was op 19 januari 2007 ook al aangehouden als verdachte in deze zaak. Hij heeft toen ongeveer zes weken in voorarrest gezeten en is toen door de Raadkamer op vrije voeten gesteld. Politie en justitie hebben de man wel steeds als verdachte beschouwd. Het onderzoek naar de dood van de Eindhovenaar is al die tijd ook voortgezet. De verdachte wordt morgen (dinsdag 11 november) voorgeleid aan de rechter-commissaris in 's-Hertogenbosch.