Gemeente Waalwijk Controle hondenbelasting

Ieder jaar voert de afdeling Belastingen van de gemeente Waalwijk een controle uit op de aangifte voor de hondenbelasting. Vanaf maandag 10 november 2008 gaan de controleurs weer op pad. Zij controleren in de hele gemeente op welke adressen één of meerdere honden aanwezig zijn. De controle gaat ongeveer vijf weken duren. De politie is op de hoogte van de controle.

Controle
Iedere controleur heeft een legitimatiebewijs. Daar kunt u, indien nodig, naar vragen. Wanneer de controleur u niet thuis treft, laat hij (als hij vermoedt dat u een hond heeft) een aangifteformulier achter. Deze dient u zo spoedig mogelijk terug te sturen naar de gemeente Waalwijk. Wanneer de controleur bij u een hond aantreft die nog niet in het hondenbelastingbestand is opgenomen, dan krijgt u de kans alsnog de verplichte aangifte te doen. Doet u dit niet, dan kan de gemeente u een verhoogde aanslag hondenbelasting opleggen. De gemeente is gerechtigd eventueel met terugwerkende kracht voor drie jaar een aanslag op te leggen.

Uw hond aanmelden
Wanneer u een hond in huis neemt, moet u dit binnen 14 dagen schriftelijk melden bij de gemeente Waalwijk. Heeft u kort geleden een hond aangeschaft en bent u vergeten om aangifte te doen? Geef uw hond dan zo snel mogelijk op:

- via www.waalwijk.nl met behulp van uw Digid;
- of vraag telefonisch een aangifteformulier aan via 0416 - 683 459.

Meer informatie
Heeft u nog vragen over dit onderwerp? Bel dan naar de afdeling Belastingen van de gemeente Waalwijk: 0416 - 683 459 (ma t/m do 9.00 - 17.00 uur en vr 9.00 - 12.30 uur).

Publicatie datum 06-11-2008