Gemeente Dongen


Bodemsanering Meester Janssenweg

Deze week wordt er op het bouwplan Meester Janssenweg gewerkt aan een bodemsanering. Bij de start van het bouwrijp maken op maandag 3 november, is er tijdens de grondwerkzaamheden op een gedeelte van het plan een bodemverontreiniging aangetroffen.

Uit een milieutechnisch bodemonderzoek is gebleken, dat de grond een licht verhoogd gehalte aan cadmium en een licht tot matig verhoogd gehalte aan chroom bevat. De aangetroffen verontreinigen duiden op reststoffen uit de leerlooierij. De aangetroffen waarden in combinatie met het toekomstige gebruik van de percelen, maken een sanering van de aangetroffen bodemverontreiniging noodzakelijk.

Afgelopen week is een aanvang gemaakt met het verwijderen van de bovenlaag van de grond om daarmee de verontreiniging visueel (oppervlakte) zichtbaar te maken. Op donderdag 13 november wordt de verontreinigde grond afgegraven en op de locatie in depot gezet. Aansluitend zal van deze grond een aantal grondmonsters genomen worden. Op vrijdag 14 november zal de verontreinigde grond op basis van de resultaten van de analyse van de genomen grondmonsters afgevoerd worden naar een erkende verwerker. Na sanering is de grond weer geschikt voor de beoogde functie.