Dolfinarium

Dolfijn krijgt concurrentie

Harderwijk 5 november 2008 - Vanaf vandaag is het mogelijk een onvergetelijke ontmoeting mee te maken in het Dolfinarium. Waar dolfijnen het gewend zijn om te spelen bij de glaswand, liepen walrussen hiermee wat achter. Tot vandaag. Na een aantal oefensessies bleek dat deze uitbreiding op de training voor de walrussen een verrijking voor de dieren is én uniek in de wereld. Gezien de veilige omgeving achter glas en het feit dat de locatie overdekt is, is dit programma vooral geschikt voor grootouders met hun kleinkinderen.

De walrussen hebben een training gehad waarbij zij zich laten zakken naar de bodem en zo voor een raam komen te liggen. Vanuit deze positie kan de trainer hand- of stemgebaren geven en de walrus zal dan een gedraging laten zien. Af en toe moet de walrus naar boven om adem te halen. De trainer communiceert tijdens de sessie via een portofoon met een andere trainer die boven water is. Zo kan deze horen of het goed gegaan is. Als de walrus naar boven komt krijgt hij een beloning. De deelnemers krijgen een eigen plaats bij het raam en kunnen in samenwerking met een trainer ook hand- en/of stemgebaren geven aan de walrus.

De gelukkige deelnemers die het unieke programma als eerst mochten beleven zijn drie kinderen die middels een prijsvraag op deze website hebben gewonnen. Zij moesten per email laten weten waarom zij met hun opa en/of oma mee zouden willen doen aan dit programma. Alle drie de winnaars hadden hun eigen bijzondere redenen om deel te willen nemen. Dat de deelnemers het programma leuk vonden, werd niet onder stoelen of banken geschoven: "Wow, wat is dit knap zeg! Ik wist niet dat walrussen zo leuk en slim konden zijn!", aldus één van de gelukkige prijswinnaars. Het twee uur durende programma vindt overigens plaats tijdens de gesloten periode van het Dolfinarium.