WestLB AG gaat live op de gegevensbeheersoftware van Asset Control

10/11/2008 15:04

PR Newswire

NEW YORK, November 10 /PRNewswire/ -- Asset Control, wereldwijd toonaangevend op het gebied van oplossingen voor financieel gegevensbeheer, heeft vandaag bekendgemaakt dat WestLB AG, een Europese commerciële bank hoofdkantoor houdend in het Duitse Noordrijn Westfalen, de software voor financiële en referentiegegevens AC Plus van Asset Control heeft geïmplementeerd. AC Plus ondersteunt wereldwijd de back office-activiteiten en de dagelijkse gebruikersbehoeften in de filialen van de bank.

WestLB vroeg om een oplossing die de gegevenskwaliteit zou verhogen en het spectrum aan waardepapieren zou verbreden. AC Plus van Asset Control consolideert diverse effectengegevensbronnen, verrijkt de gegevens, distribueert automatisch gezuiverde gegevens naar back-office en financiële systemen en biedt gebruikers webtoegang tot hoogwaardige gegevens uit één bron. AC Plus stelt WestLB tevens in staat om snel data-feeds toe te voegen aan haar statische gegevensstroom.

Over WestLB AG

WestLB AG is een Europese commerciële bank hoofdkantoor houdend in Noordrijn-Westfalen, het dichtst bevolkte gebied van Duitsland. Het totale kapitaal van het concern bedroeg op 30 juni 2008 EUR 267,9 miljard. Het is de centrale instelling voor de circa 125 spaarbanken in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Brandenburg en fungeert als hun verbinding met de financiële wereldmarkten. In nauwe samenwerking met de spaarbanken biedt WestLB het volledige spectrum aan producten en diensten van een universele bank, met nadruk op leningen, gestructureerde financiering, kapitaalmarkt- en private equity-producten, vermogensbeheer, transactiediensten en financiering van onroerend goed.

WestLB had op 30 juni 2008 5994 medewerkers in dienst. Het is één van de grootste banken van Duitsland op het gebied van betalingen. Met in totaal 1,8 miljard transacties heeft het een marktaandeel van circa 11 procent. Kijk op http://www.transactionservices.westlb.com voor nadere inlichtingen over transactiedienstverlening.

Over Asset Control

Asset Control biedt oplossingen voor gecentraliseerd gegevensbeheer voor financiële instellingen overal ter wereld. Van projecten op het niveau van één business-unit tot ondernemingsbrede projecten biedt Asset Control een strategisch referentie- en marktgegevensplatform met de nauwkeurigheid, consistentie en relevantie die bedrijven nodig hebben om kosten en risico's te beperken, te voldoen aan de groeiende hoeveelheid wettelijke voorschriften en de levering van nieuwe producten en diensten te versnellen. Asset Control maakt deel uit van Fidelity Ventures en telt een aantal van de meest succesvolle financiële instellingen ter wereld onder haar klanten. Nadere inlichtingen vindt u op http://www.asset-control.com.

Handelsmerkinformatie: Asset Control, het Asset Control-logo en AC Plus zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Asset Control Systems, Inc. of haar dochters of verbonden ondernemingen in de V.S. en/of andere landen. Alle overige handelsmerken zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van de betreffende merkhouders.
Perscontact: Eric Hazard, Intermarket Communications, +1-212-754-5610, ehazard@intermarket.com






-