Jonathan Jacobson benoemd tot algemeen manager Wereldwijde Bedrijfsstrategieën & Activiteiten van Menicon Co., Ltd.

10/11/2008 15:07

PR Newswire

NAGOYA, Japan, November 10 /PRNewswire/ --

- Hij zal een cruciale rol spelen bij de uitbreiding van Menicon op de wereldwijde contactlenzenmarkt.

Menicon Co., Ltd. maakt de benoeming van Jonathan Jacobson tot algemeen manager Wereldwijde Bedrijfsstrategieën & Activiteiten bekend. Hij zal vanaf 10 november zijn nieuwe functie bekleden. Jacobson treedt na 23 jaar voor Bausch & Lomb gewerkt te hebben in dienst bij Menicon. Bij Bausch & Lomb heeft hij een groot aantal verschillende leidinggevende functies bekleed, waaronder directeur Marketing, directeur Internationale Verkopen en directeur Internationale Zaken voor Polymer Technology Corporation. Ook heeft hij als directeur GP-activiteiten (zuurstofdoorlatende lenzen) voor Bausch & Lomb in Europa gediend. Jacobson is gedurende de afgelopen 8 jaar actief geweest als directeur wereldwijde GP-activiteiten voor Bausch & Lomb.

(Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20081110/NY44669)

Hij heeft een uitgebreide kennis van het beheer van internationale zaken en verkooppersoneel, marktontwikkeling en distributieactiviteiten. Daarnaast heeft hij zijn uitstekende kwaliteiten op het gebied van projectmanagement, strategische planning en de introductie van nieuwe producten bewezen.

Jacobson zal werkzaam zijn in the VS en de verantwoording voor de wereldwijde bedrijfsstrategieën en -activiteiten van het bedrijf, waaronder het onlangs overgenomen Rose-K, op zich nemen.

Toshio Matsushima, Senior Executive Officer voor Menicon Co., Ltd., zei: "We zijn erg blij Jacobson welkom te mogen heten. Jacobson, die over een uitzonderlijke kennis van en ervaring in de wereldwijde contactlenzenbranche en sterke leidinggevende capaciteiten beschikt, is nu een belangrijk onderdeel van onze organisatie en hij zal een belangrijke rol spelen bij de wereldwijde uitbreiding van ons bedrijf. We zijn bevoorrecht en mogen ons gelukkig prijzen hem in ons wereldwijde Menicon-team op te nemen."

Jonathan Jacobson, de nieuwe algemeen manager Wereldwijde Bedrijfsstrategieën & Activiteiten van Menicon, zei: "Mijn bijna 24 jaar lange dienstverband bij Polymer Technology/Bausch & Lomb is een geweldige en waardevolle ervaring geweest; toch is het nu tijd voor een verandering. Ik zie er erg naar uit deel uit te maken van dit groeiende en dynamische internationale bedrijf. Ik verheug me op de nieuwe uitdagingen die het werken met het team van Menicon met zich mee zal brengen bij het uitbreiden van de aanwezigheid van het bedrijf op de wereldwijde contactlenzenmarkt."

Over Menicon:
Menicon Co., Ltd. (www.menicon.com), dat in 1951 door Kyoichi Tanaka werd opgericht, is Japans eerste en grootste producent van contactlenzen en wordt nu in ruim 30 landen vertegenwoordigd. Menicon is een fabrikant die zich richt op alle gebieden van zachte en zuurstofdoorlatende contactlenzen, waaronder materiaalontwikkeling, lensontwerp, de productie van contactlenzen en onderhoudsoplossingen. Menicon is de wereldleider op het gebied van de ontwikkeling van hyper-Dk zuurstofdoorlatende (Menicon Z) en zachte contactlenzen (Menicon PremiO).

Contactpersoon:
Toshio Matsushima
Wereldwijde Bedrijfsactiviteiten
Menicon Co., Ltd.
Telefoon: +81-52-937-5021
Fax: +81-52-935-1121
Email: matsushima@menicon-net.co.jp
URL: http://www.menicon.com

Koppelingen naar afbeeldingen:
http://asianetnews.net/ViewImage.asp?ID=111616

Toshio Matsushima, Wereldwijde Bedrijfsactiviteiten van Menicon Co., Ltd., Telefoon: +81-52-937-5021, Fax: +81-52-935-1121, of matsushima@menicon-net.co.jp. Foto: http://www.newscom.com/cgi-bin/prnh/20081110/NY44669






-