StepStone: 25% Omzetstijging (Q3) door vraag naar Talent Management

10/11/2008 15:11

Koning & Vogel


- Omzetstijging 25% naar EUR 31,8 miljoen (t.o.v. Q307)


- EBITDA marge omhoog naar 19%


- Cash flow 33% hoger naar EUR 5,0 miljoen (Q307 = EUR 3,8)


- Recordcontract StepStone Online


- Recordkwartaal StepStone Solutions: 95 nieuwe klanten.

Leiden/Londen - 10 November 2008. StepStone, wereldleider op het gebied van Human Capital Solutions, publiceert goede kwartaalcijfers. Voor het uitgebreide persbericht zie www.stepstonesolutions.nl - Nieuws en Events

StepStone biedt een uniek business model op het gebied van Human Capital Solutions. De strategie van StepStone is gebaseerd op het leveren van een reeks van human capital producten die de gehele cyclus van talent bestrijkt. StepStone doet dit voor een wereldwijd klantenbestand.

De divisie die zich richt op carrièresites, StepStone Online, profiteert van een verschuiving van traditionele media naar online werving en matching. In diverse Europese landen is de positie van StepStone Online ook afgelopen kwartaal uiterst succesvol.

De divisie StepStone Solutions levert e-recruitment en talent management tools op basis van "Software as a Service" (SaaS), die voorspelbare omzetten en cash flow genereren. De Saas-gebaseerde talent management producten van StepStone Solutions verzachten juist de impact van mogelijke minder gunstige economische omstandigheden vanwege de voorspelbare maandelijkse inkomstenstroom van een internationaal klantenbestand van meer dan 1500 bedrijven. In Nederland zijn dat onder meer AKZO Nobel, Atos Origin, E-on, Randstad, Leaseplan, Connexxion, Bacardi, Draka, Schering Plough/Organon, NS, PricewaterhouseCoopers, Univé, Arcadis, SNS Reaal, FreeRecordShop, Vopak, Thomas Cook en GetronicsPinkRoccade.

Het laatste kwartaal is traditioneel gezien het sterkste voor StepStone. Het bedrijf ziet weinig reden die verwachting aan te passen. Door de huidige turbulente economische omstandigheden verwacht StepStone wel een kalmere groei in 2009. Daarop vooruitlopend blijft het bedrijf de kostenbasis en cashsituatie nauwgezet monitoren.

Over StepStone

StepStone startte in 1996 vanuit Noorwegen met online recruitment. Nu is StepStone een wereldwijde marktleider op het gebied van Total Talent Management Solutions. De divisie StepStone Online heeft job boards in 13 landen en een bereik in nog eens 60 landen. De divisie StepStone Solutions biedt e-recruitment & talent management software aan in 30 landen. StepStone bedient de hele talentlevenscyclus van klanten bediend, van toestroom en instroom tot doorstoom en uitstroom. De talentmanagement tools van StepStone reiken van e-recruitment, HR management, performance management, competentiemanagement, carrière- en successieplanning tot 360 graden feedback. StepStone is genoteerd aan de Oslo Stock Exchange. StepStone Solutions is als enige Europese leverancier zowel in 2006 als in 2008 opgenomen in het leiderschapskwadrant van Gartner Inc en wordt ook door Bersin & Associates als marktkleider erkend. www.stepstonesolutions.nl





http://www.stepstonesolutions.nl